Sort by
Sort by

Над 550 младежи са получили възможност за кариерно развитие в Нестле в България

Нестле има 25 години устойчиво бизнес присъствие в България и 20 от тях посвещава на работа с и за младите хора в страната
Назад

 

Вчера в НДК, София, стартира 18-то издание на най-големия кариерен форум у нас „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“. Това е мястото, където младите хора могат да се срещнат с представители на бизнеса и да получат подкрепа и съвети за своето кариерно развитие. През последните 25 години Нестле България следва неотлъчно своята политика за корпоративно-социална отговорност, насочена към насърчаване на младежката заетост и продължава да бъде устойчив инвеститор в човешкия капитал. Именно затова компанията подкрепя форума вече за 16-та поредна година.

“Нестле развива своята бизнес дейност тук само от 25 години, но през последните 20 години сме се фокусирали и отдали на работата си С и ЗА младите хора. Защото в Нестле вярваме, че помагайки на младите да се подготвят за началото на кариерата си, допринасяме за развитието на българското общество. Искам да пожелая на всички млади хора - мечтайте смело, целете се високо, защото всичко е възможно!“ Това сподели развълнуван изпълнителният директор на Нестле България Емануел Артур. Като част от инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“ за периода 2014 – 2018 г. компанията осигури възможност за работа, стаж или практика на над 550 млади хора до 30-годишна възраст и организира над 300 събития, насочени към подобряване на готовността на младите хора в техните първи кариерни стъпки.

Откриването на форума беше подкрепено и от Министерството на образованието и науката в лицето на зам.-министъра Петър Николов, Министерството на труда и социалната политика в лицето на зам.-министъра Лазар Лазаров и Столична община, чийто представител беше зам.-кметът Тодор Чобанов.

По време на „Национални дни на кариерата – Добра Храна, Добър Живот“ в София днес и утре на щанда на Нестле България всички посетители на кариерния форум ще имат възможността да се срещнат с мениджъри на ръководни позиции в компанията на чаша NESCAFE 3in1 и да чуят каква е формулата на успеха от първо лице. В специално организираната CV работилница младежите ще могат да се посъветват с представителите на Нестле България за това как да оформят своята автобиография и да им зададат въпроси, свързани с възможностите за работа и стаж в компанията.

Кариерният форум продължава със събития в още 7 академични града, както следва:

  • Варна – 18 март, Дворец на културата и спорта;
  • Бургас – 20 март, Бургаски свободен университет;
  • Русе – 25 март, Русенски университет „Ангел Кънчев";
  • Свищов – 27 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;
  • Велико Търново – 1 април, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Пети корпус;
  • Габрово – 3 април, Технически университет, Библиотека;
  • Пловдив – 8 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

 

JobTiger.bg

е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 17 години опит и международно ноу-хау имаме над 30 000 клиенти и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабният кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първият изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години кoмпанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти. Сред успешните проекти на JobTiger са и онлайн кариерният портал – JobTiger.tv, създаден през 2012 г., където всеки може да научи полезни съвети за своето кариерно развитие и пазара на труда. Фирмата създава и Audit Advice Associates (AAA) - компания, специализирана в HR одит.