Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ВОЛЕЙБОЛ И НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ ПОДПОМАГАТ 8 УЧИЛИЩА В БУРГАС И ВАРНА ПОД МОТОТО НА ЖИВЕЙ АКТИВНО!

На 18-ти и 19-ти март волейболният празник ще завладее жителите на Бургас и Варна като част от най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот
Назад

Българската федерация по волейбол и Нестле България, като част от дългосрочното си партньорство, през 2016 г. насочват усилията си към популяризиране на волейбола и стимулиране на активния начин на живот сред подрастващите. Целта на тазгодишната инициатива е да подпомогне развитието на младежкия спорт и създаването на цялостно отношение към движението и балансирания начин на живот. Като част от партньорската програма редица училища в страната ще получат спортно оборудване и екипировка, които ще бъдат връчени на серия от съвместно организирани турнири по волейбол за ученици.

На 18-ти и 19-ти март ученици от Бургас и Варна се включват в градските надпревари, организирани под мотото на Живей Активно! Волейболните отбори на 8 учебни заведения в двата най-големи морски града на страната ще получат спортно оборудване и екипировка. Спортна зала „Младост“ в Бургас приема надпреварата на 18-и март, петък. Сили ще премерят волейболните отбори на 4 училища от града, съставени от момчета между VIII и X клас. Бургас ще бъде домакин на 8 волейболни срещи. Класиралите се на I-во и II-ро място ще играят финал, а класираните на III-то и IV-то – малък финал.

На 19-и март усмивките, емоциите и волейболната топка се преместват във физкултурния салон на Първа езикова гимназия във Варна. В морската ни столица по същата схема ще бъде излъчен първенец между отборите на 4 варненски училища. Освен доброто настроение и споделеното удоволствие от спорта, всички участници в двата турнира ще получат подаръци от организаторите волейболни мрежи, топки и спортни екипи.

През месец февруари 2016 г. в Пловдив бе проведена първата спортна надпревара. Волейболният отбор на СОУ „Цар Симеон Велики“ се класира на първо място, следван от представителите на Езикова гимназия „Пловдив“, Професионална гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров“ и Професионална гимназия по електротехника и електроника. Последният турнир от серията за ученици ще се проведе в София, като датите ще бъдат уточнени допълнително.

 

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 11 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 215 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Община Бургас, Община Варна, Община Пловдив, Радио City, Радио NRJ, BG Radio, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.actuactualno.com, www.zdravoslovnohranene.com, ЕКОПАК България и SPORT DEPOT.