Sort by
Sort by

Нестле за Живей Активно! Зима 2024: Да прескочим дивана заедно!

Тази зима инициативата ни предизвиква да покачим градуса на нашето настроение с 30 нестандартни идеи за балансирано хранене и движение, обединени в специален активен наръчник, който ще бъде достъпен за всички желаещи от 29 февруари на сайта на Нестле България
Живей активно зима 2024
Назад

Знаете ли, че физическата активност при ниски температури повишава метаболизма като превръща белите мастни клетки в кафяви? А знаете ли, че много лесно можем неусетно да повишим физическата си активност само като заменим асансьора с изкачване на стълби или ако чистим с прахосмукачка в ритъма на любима песен, или ако вместо да пуснем мейл до колега, просто се разходим до неговия офис и му споделим лично информацията?

Тази и много друга забавна и полезна информация, заедно с практически приложими идеи за физическа активност на открито и закрито, както и лесни за спазване съвети за балансирано хранене, ще намерите в наръчника на активния живот на „Нестле за Живей Активно!“

Той е подготвен от експертите нутриционисти на Нестле, както и от професионалните треньори на партньорите на инициативата от Next Level Fitness и преподаватели от Националната спортна академия.

ледена пързалка зима 2024

Освен това наръчникът съдържа и специални упражнения и практически съвети от любимите шампиони на България и приятели на инициативата – Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката, Екатерина Дафовска и Станка Златева.

Как те поддържат форма, кои са любимите им физически упражнения, как се хранят балансирано и как докато го правят успяват да се забавляват активно – отговори на тези въпроси ще намерите също в нашия гайд на активния живот.

Наръчникът представя цялостна 30-дневна програма, в която всеки ден има идеи за различни активности на закрито и открито, съчетани със съвети как да се храним и да се грижим за правилната хидратация на организма. 
Не е необходимо да сме професионални спортисти, за да поддържаме добра форма, която помага не само на тялото, но и на духа като ни зарежда с енергия и оптимизъм – това е голямата цел на инициативата „Нестле за Живей Активно!“ от създаването ѝ преди 19 години до днес – да насърчава и мотивира хората да открият активния начин на живот като алтернатива на уседналостта и скуката и да го превърнат в свое ежедневие.

хокей зима 2024

Зимното издание на „Нестле за Живей Активно!“ 2024, се е погрижило да вдъхнови и  тези, които предпочитат видео съдържанието като е подготвило пет забавни физически предизвикателства, отправени от познатия звезден отбор на „Нестле за Живей Активно!“ към петима инфлуенсъри в TikTok. Йордан Йовчев показва на Денислав Димчев (@denislavdimchev) как да прави планкове, Тереза Маринова учи Галатея Герова (@justteya_) да скача, Евгени Иванов – Пушката „отстрелва“ Цвета Стратиева (@florcheto) с набирания на лост с волейболна топка, Станка Златева предизвиква Яница Михайлова (@yanimihaylova) да превърне класически упражнения от борбата в танц, а Екатерина Дафовска показва на Борислав Вълов (@ei_bo), че пантенето не е да извадиш вратичката на шкафа от пантите.

Видеата могат да бъдат гледани в профилите на инфлуенсърите в TikTok.
„Нестле за Живей Активно!“ препоръчва да комбинирате идеите от наръчника с предизвикателствата в TikTok, но независимо каква форма изберете, важно е тази зима да откриете вашия начин да кажете „Не“ на дивана и през движение да повишите градуса на вашето настроение.