ЗАПОЧНА ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Назад

ЗАПОЧНА ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Хиляди столичани се включиха в юбилейното 10-то издание на националната кампания за балансирано хранене и активен начин на живот, въпреки дъжда и рекордно ниските температури

София 21.06.2015 г. При проливен дъжд започна десетото издание на националната кампания ЖИВЕЙ АКТИВНО! Инициативата стартира от 10 точки в една от най-студените европейски столици под патронажа на кмета на града Йорданка Фандъкова. Въпреки рекордно ниските за началото на лятото температури, хиляди се включиха в походите по столичните улици и велоалеи, за да се съберат на официалното откриване в 10:00 часа на бул. „Фритьоф Нансен“, който беше превърнат в пешеходна зона за старта на инициативата на Нестле България. Тази година кампанията продължава през цялата 2015 г. и ще обхване градовете Варна и Бургас.

Дъждът и студеният вятър не уплашиха десетки велосипедисти, които се събраха пред театър „София“, откъдето тръгна специално организиран велопоход към НДК. Паралелно с него на ъгъла на бул. „Партиарх Евтимий“ и бул. „Витоша“ феновете на движението участваха в надбягване с препятствия, организирано със съдействието на Българската федерация по атлетика. Ролер шествие премина по бул. „Черни Връх“, а от музея "Земята и Хората" и от ъгъла на бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Христо Ботев“ стартира спортно ходене.

Симона Пейчева, Тереза Маринова, Тити Папазов, Евгени Иванов-Пушката, Петър Попангелов, ректорът на НСА "Васил Левски" проф. Пенчо Гешев, Радка Попова, Симеон Найденов, Красимир Дунев, Иво Ангелов, Стефан Георгиев, Александър Симеонов, Златин Георгиев и много други бяха сред спортистите, които застанаха до изпълнителния директор на Нестле България Хуан Карлос Пералехо, кмета на София Йорданка Фандъкова и заместник-министъра на младежта и спорта Калин Каменов, за да дадат официален старт на 10-тия рожден ден на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот. Те поведоха хиляди по столичните булеварди „Черни връх“ и „Арсеналски“ към Южния парк в София, където те се включиха в различни спортни активности и игри за балансирано хранене под дъжда, организирани с помощта на стотици доброволци, подкрепили кампанията и тази година.

Събитието приключи с музикален маратон в парка, където десетки български музикални звезди и млади артисти подкрепиха инициативата и изпълниха най-големите си хитове. Део и Сантра бяха домакини на събитието. Skiller и Калин Вельов влязоха в ролята на преподаватели с безплатни уроци по бийтбокс и перкусии за всички желаещи. Феновете на ЖИВЕЙ АКТИВНО! имаха възможността да чуят на живо и тоталния хит на Павел и Венци Венц „Единствената”, актуални парчета на Играта, както и уникалните гласове на X Factor сензациите Кристина Дончева и Невена Пейкова. За първи път пред публика прозвуча и новата песен на Ангел Ковачев „Моята причина”, чиято официална премиера се очаква в края на лятото.

 

След грандиозния старт в София, ЖИВЕЙ АКТИВНО! продължава с масови събития във Варна и Бургас, организирани в партньорство с местните общини. 

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, готвене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които доброволци от цялата страна предлагат на сайта www.jiveiaktivno.bg, и които ще бъдат част от кампанията в морските градове. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

 

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 10 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 200 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Община Бургас, Община Варна, Радио City, Радио NRJ, BG Radio, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.actuactualno.com, www.zdravoslovnohranene.com, ЕКОПАК България и SPORT DEPOT.