Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Изтегляне от пазара на разтворимо кафе в стъклени буркани от 100гр

Назад
България,

На 20 май 2010 г. Нестле обяви доброволно изтегляне от пазара на специалния асортимент разтворимо кафе Alta Rica, Alta Rica Decaff, Cap Colombie, Suraya и Espresso, който се предлага в определен вид стъклени буркани от 100 гр. със специфична пластмасова капачка. Някои от тези буркани може да са били наранени или счупени по време на тяхното транспортиране до нашите клиенти и в резултат на това биха могли да съдържат малки парчета стъкло.

Качеството и безопасността на нашите продукти са неоспорим приоритет за Нестле. Затова, като предпазна мярка, компанията реши да изтегли малките за българския пазар количества от този асортимент разтворимо кафе от всички места, на които той се продава. Изтеглянето касае само продукти, които се продават в този специфичен буркан. Форматът на опаковката ще бъде сменен, преди тази категория кафе-напитки да бъде лансирана на пазара отново. Поднасяме нашите извинения на потребителите за неудобството.

Бихме искали да информираме нашите потребители, които са закупили продукт от този специален асортимент разтворимо кафе, че могат да се обадят на безплатната телефонна линия на Нестле / 0 800 1 6666/, където ще получат подробна информация какво да направят, с оглед на връщането на продукта.

Нестле България уверява своите потребители, че всички напитки на компанията са безопасни за консумация и са произведени под строг качествен контрол, преди да бъдат разпространени на пазара. Те отговарят на всички местни и международни изисквания и стандарти. Безопасността на нашите потребители е от най-голямо значение за Нестле и още веднъж бихме искали да ги уверим, че изтеглянето е превантивна мярка и се дължи на вероятен дефект със 100 гр. бурканче на продуктите от специалния асортимент разтворимо кафе.