Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ С ОТЛИЧИЕ ЗА ИНИЦИАТИВАТА СИ

Назад

НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ С ОТЛИЧИЕ ЗА ИНИЦИАТИВАТА СИ
„АЛИАНС ЗА МЛАДЕЖТА“

На годишните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции компанията бе отличена за усилията си в борбата с младежката безработица

Нестле България бе отличена на наградите „Инвеститор на годината“ 2014 г., които се проведоха на 4 февруари в „София хотел Балкан" в присъствието на Президента на Република България Росен Плевенлиев, представители на Правителството и бизнеса и видни обществени личности. По време на официална церемония на компанията бе връчена грамота за инициативата „Алианс за младежта“, в която близо 200 компании от цяла Европа обединяват усилията си за справяне с проблема на младежката безработица в Европа.

Г-н Хуан Карлос Пералехо, Изпълнителен директор на Нестле България и г-н Мартин Крон, Директор на Фабриката за шоколадови продукти и бисквити на компанията представляваха Нестле България по време на събитието.

_ssf0733.jpg

„Инвеститор на годината“ е награда на Българската агенция за инвестиции (БАИ) и се връчва за девета поредна година и има за цел да насърчи и отличи инвеститори, които имат принос за българската икономика и устойчиво развитие, разкриват нови работни места и внедряват високи технологии в своята дейност. Фокусът на тазгодишните награди са инвестициите в мерки по опазване на околната среда, а кандидатствалите проекти са над 80, сред които и такива на министерства, областни администрации и общини.

Чрез връченото отличие БАИ разпознава и насърчава усилията на Нестле България в инициативата й за_ssf0690.jpg младежка заетост в Европа Nestle Needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора). В рамките на инициативата ще се даде възможност на 330 младежи под 30 годишна възраст в периода 2014-2016 г. да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията в България. Обединението „Алианс за младежта“ в втората стъпка от Nestle Needs YOUth, в което Нестле България и партньорите на компанията в страната насочват усилията си да осигурят необходимата подготовка и обучение на младите хора, независимо от степента на образование и вида на предпочитаната от тях кариера. И през 2015 г. Нестле България ще продължи да организира поредица от инициативи и събития в подкрепа на младежката заетост и да предоставя възможности за работа и стаж на младежи от цялата страна.