Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ММС ОРГАНИЗИРА СЕРИЯ ИНИЦИАТИВИ ПО ПОВОД 12 АВГУСТ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МЛАДЕЖТА

Назад

Министерство на младежта и спорта отбелязва Международния ден на младежта 12 август със серия събития в страната, обединени под мотото „Гражданската активност на младите“. Акцентът е поставен върху Северозападна България, тъй като това е регионът, в който са регистрирани най-високите нива на младежката безработица.

Враца, Монтана и Видин са градовете, в които паралелно ще се случват събития за младите хора! Те включват младежки инициативи, публични дискусии и концерти. На централни локации във Видин (пл.„Бдинци”), Враца (площада пред кино „Коларов”) и Монтана (Градската градина),младежите ще могат да участват в редица активности на тема„Действай-Въздействай“. Трибуната „Гласът на младите” и „Просторът на промяната” ще дадат възможност на младежите да отпарят своето послание за бъдещето на града в който искат да се развиват. Чрез младежките дейности ММС иска да чуе от младите хора, какви са техните нужди и какво искат да се промени в Северозападния регион. Публичните дискусии ще съберат за първи път на едно място експерти от различни ведомства и младежи, като темата за разговор ще е„Възможностите пред младите хора“. В концертите ще участват Йоанна Драгнева,Ненчо Балабанов, Група Д2, Бобо, Део и др. 

В партньорство с Нестле България ще бъдат обособени специални щандове, в рамките на които ще бъдат организирани така наречените „CV клиники“.На тях ще присъстват специалисти, които ще провеждат безплатни кариерни консултации за младите хора. Младежите ще имат възможност да научат тънкостите около оформянето на CV при кандидатстване за работа и да получат ценни съвети и практически насоки за това какво трябва да съдържа тяхната Автобиография, какво е препоръчително да се спомене на интервю за работа и какво – не. Инициативата е част от програмата на Нестле за насърчаване на младежка заетост в България, в рамките на която компанията се ангажира да осигури възможности за работа и стаж на 330 млади хора в периода 2014-2016 г. и до момента вече над 270 млади хора са намерили място в компанията. Компанията организира и редица инициативи за повишаване на готовността за работа на младежите, в рамките на „Алианс за младежта“.

12 август е обявен за Международен ден намладежта от ООН през 1999 г. В България за първи път датата се отбелязваофициално през 2007 г. Международният ден на младежта дава възможност на държавите по света да разгърнат потенциала на младите хора, да отбележат техните постижения и да планират начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на обществото. Денят предоставя уникалната възможност за това - младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално,национално и местно ниво.