Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Хиляди се включиха в третото поредно морско турне на инициативата "ЖИВЕЙ АКТИВНО!" на плажовете във Варна, Бургас и Приморско

Назад
България,

Над 5000 граждани и гости на градовете спортуваха за здраве в третото издание на инициативата „ЖИВЕЙ АКТИВНО!”, организирана от НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ, заедно с водещия Део, спортния коментатор Крум Савов и волейболната легенда Евгени Иванов-Пушката

 

За трета поредна година инициативата на НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ „ЖИВЕЙ АКТИВНО!”, зарадва гражданите и гостите на родното Черноморие, като им предостави възможност да прекарат един ден от лятото със спортни активности и балансирано хранене. В рамките на седмица инициативата се проведе в 3 черноморски града, като стартира на 4 август 2009 г. във Варна, посети Бургас на 6 август 2009 г. и завърши на 8 август 2009 г. в Приморско.

 

Активния ден на плажуващите започваше в 08.30 часа със сутрешни упражнения за майки с деца, здравословна зърнена закуска и приключваше с купонджийски уроци по хип-хоп и караоке вечер - специалната изненада за всички ентусиасти, а желаещите да живеят активно си тръгнаха с много награди от НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ. В продължение на цял ден бяха организирани тренировки и уроци по йога, пилатес, каланетика, латино танци, плажен волейбол и хип-хоп за всички желаещи. В специално построена шатра на плажа хиляди фенове на активния начин на живот се включиха в спортните активности, научиха много интересни неща за балансираното хранене и движението от Нестле България. Заедно с водещия Део, за доброто настроение и добрата форма на участниците се погрижиха най-добрите инструктори и танцьори, а волейболната игра на участниците в турнира бе професионално коментирана от Крум Савов и оценявана от Евгени Иванов-Пушката.

 

За пръв път на събитието, участниците имаха възможност да опитат и най-новата инстантна напитка на НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ, която компанията лансира преди броени дни на българският пазар (в края на месец Юли) - NESQUIK 3in1. Любимият NESQUIK вкус е гарантиран от точната комбинация какао, обезмаслено мляко на прах и полезните за всяко дете витамини и минерали.
Както новата напитка, така и кафе паузите и полезните бисквити бяха задължителен елемент от деня. На обяд едни участваха във волейболното състезание, а други засищаха глада си с вкусни супи и се забавляваха с атрактивната игра туистър. И докато родителите спортуваха, в специален детски кът малчуганите се забавляваха в надуваемия замък, играха футбол и получиха много награди от НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ.

 

Инициативата “ЖИВЕЙ АКТИВНО!” е проект на НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ АД и се провежда всяка година като част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света осъществява в България. Всяка година „ЖИВЕЙ АКТИВНО!“ придобива все по-мащабни размери и популярност, и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословният начин на живот и балансираното хранене, участват в “ЖИВЕЙ АКТИВНО!”.

 

През 2009 г. четвъртото поредно издание на “ЖИВЕЙ АКТИВНО!” се проведе в София на 14 юни. Повече от 20 000 участници се включиха в пешеходния поход и спортните активности, заедно с Екатерина Дафовска, Йордан Йовчев, Нешка Робева, Тити Папазов. От 2006 г. досега, повече от 55 000 души са взели участие в инициативата, подарявайки на себе си и семействата си един наистина здравословен ден.