Froneri е името на ново глобално съвместно предприятие между Nestlé и R&R за сладолед и замразени храни

След успешното приключване на необходимите регулаторни разрешения, Nestlé и R&R финализираха сделка по създаването на Froneri – ново съвместно предприятие за производство на сладолед, замразени храни, охладено мляко и млечни продукти. Nestlé и PAI Partners имат равни дялове в собствения капитал на съвместното предприятие.

С продажби от 2,6 милиарда евро, Froneri ще оперира в 22 страни по света, в които ще работят около 15 000 души. Както беше обявено през м. Април, компанията ще бъде със седалище във Великобритания и ще има обекти предимно в Европа, Близкия Изток (с изключениена Израел), Австралия, Аржентина, Бразилия, Филипините и Южна Африка.

Централният офис на Фронери България ЕООД ще се намира на адрес в гр. София, ул. Ломско шосе 261, а досегашната фабрика за сладолед на Nestlé в гр. Варна ще продължи да оперира, вече като Froneri. В компанията ще работят близо 240 служители, разпределени в София, Варна и цялата страна.

Froneri ще се гради върху успеха на силните марки и опита на Nestlé в „дистрибуцията извън дома“, както и на добрите позиции в производството и значителното присъствие в търговията на дребно на R&R.

Ръководният екип Froneri съчетава опита в индустрията и бизнес проницателността на цялостните структури на Nestlé и R&R. Бордът на директорите на компанията се председателства от Луис Кантарел, изпълнителен вицепрезидент на Nestlé за региона на Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Изпълнителен директор на Froneri е Ибрахим Наджафи, бивш главен изпълнителен директор на R&R.