Sort by
Sort by

Фабриката на Нестле Айс Крийм в България поема производството на сладолед за Румъния

Назад
София, България
В резултат от стратегията на Нестле за оптимизация на производството в Югоизточна Европа, компанията реши да преструктурира производството си на сладолед на Балканите. Основната цел за е да се постигне по-голяма ефективност. Във връзка с това компанията взе решение по-голямата част от производството на сладолед в Букурещ да бъде поето от завода на Нестле Айс Крийм във Варна.

Производствената база в България е избрана сред другите заводи в региона поради две основни причини. Благоприятното географско местоположението на завода на Нестле Айс Крийм във Варна - по-малко от 200 км. е разстоянието от морската столица до Букурещ. Втората причина е фактът, че през последните две години компанията е инвестирала 6 млн. евро в завода си за сладолед в България. В резултат на това, днес заводът представлява модерна производствена база, която отговаря на изискванията за производство на сладолед на Европейския Съюз и е сертифицирана по всички европейски стандарти.

„Заводът на Нестле Айс Крийм във Варна разполага с капацитета да отговори на нуждите от производство на сладолед на българския и румънския пазар, както и да поддържа настоящия износ към други пазари,” коментира Георгиос Макридопулос, Изпълнителен директор на Нестле Айс Крийм България АД.