Sort by
Sort by

Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца в 6 български града с подкрепата на програма „Здрави деца в България“

Над 1500 деца готвят с някои от най-известните шеф готвачи във Варна, Бургас, София, Стара Загора, Русе и Велико Търново
Назад


В рамките на инициативата, професионални готвачи ще помогнат децата да приготвят висококачествено здравословно меню, което след приключване на демонстрационно шоу-готвене ще имат възможност да консумират заедно със своите връстници. Основната идея на инициативата е представи готвенето на децата под формата на игра и да провокира техния интерес към здравословното и балансирано меню.

Заедно с децата в готвенето ще вземат участие редица представители на правителството и местната власт, известни телевизионни водещи и популярни български спортисти. За финал на всяко от събитията са предвидени и подходящи за възрастта спортни активности и състезания като допълнение към полезните хранителни продукти и атрактивни за децата рецепти.

Европейските дни за здравословно хранене и готвене с деца ще се проведат в седмицата 13-17 февруари от 11:00 часа, както следва:

 

Град

Дата

Локация

Варна

14 февруари 2017 г.

Международно френско училище

Бургас

16 февруари 2017 г.

ОУ "Братя Миладинови"

София

14 февруари 2017 г.

Зала Арена Армеец

Стара Загора

15 февруари 2017 г.

Частно основно училище "Елин Пелин"

Русе

16 февруари 2017 г.

1-во частно училище "Леонардо Да Винчи"

Велико Търново

16 февруари 2017 г.

СОУ "Мела Благоева"


Повече за „Здрави деца в България“
„Здрави деца в България“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот в училище. Програмата е финансирана от Нестле България и се осъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Столична община, Българската асоциация за изследване на затлъстяването и на съпътстващите го заболявания (БАСОРД), Българската федерация по гимнастика и Евро-Ток България. Като част от ангажимента на Нестле за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот в училище и в рамките на програмата „Здрави деца в България“, през 2017 г. Нестле България планира да предостави специална награда за най-активно училище. В рамките на проекта компанията ще предостави награда на стойност 15 000 лева, която да бъде използвана за подобряване на условията и материално-техническата база в училищата.