Sort by
Sort by

Нестле България посрещна 100 ученици и техните учители в реалната си бизнес среда

Най-голямата компания за храни и напитки отвори вратите си за младите хора в рамките на Международната седмица на дуалното образование 2018 г.
Назад

 

На 21 ноември 2018 година над 100 млади хора от професионални гимназии в столицата и техните учители се събраха на специално събитие – сесия в офиса и Фабриката за шоколадови изделия и бисквити на Нестле България в рамките на Международната седмица на дуалното образование в сградата на Нестле България. Заедно с управленския състав на компанията бяха и представители на правителствени и неправителствени организации, които заедно с Нестле осъществяват различни проекти в рамките на инициативата за младежка заетост. Посолство на Конфедерация Швейцария в България, представено от Герасим Герасимов, Регионално управление на образованието София-град, представено от д-р Ваня Кастрева, Началник на РУО - София-град Агенция по заетостта, представена от г-жа Надежда Богданова, главен експерт в отдел „Професионално ориентиране и обучение на възрастни”, Българо-швейцарска търговска камера, представлявана от председателя Бони Бонев, както и директори и техните възпитаници от професионални гимназии в столицата се обединиха в усилията си да помогнат на младите хора да посрещнат предизвикателствата в началото на кариерния си път.

„За Нестле е много важно да подадем ръка на младите в един от най-важните етапи в техния живот, а именно изборът на кариерен път. И няма нищо по-ценно от това да покажем искрените си намерения и усилия от това да ви покажем в реалност как правим бизнес и вие, млади хора, да се докоснете до модерните професии или как ние ги разбираме в нашата компания и как ги поверяваме в ръцете на други млади хора, които вече са се изградили като професионалисти. Съвместно с българските образователни институции даваме шанс на бъдещите професионалисти за едно по-успешно кариерно развитие“, сподели г-н Емануел Артур, изпълнителен директор на Нестле България, по време на откриването.

В рамките на събитието младите гости от ПГ по механоелектротехника „Никола Й. Вапцаров“ лично се срещнаха с Христо Тенев, Мениджър Производство в Нестле България, както и имаха възможност да посетят Фабриката за бисквити и шоколадови изделия на Нестле България, която е компетентен център на Нестле групата за производство на Кит Кат и изнася висококачествени продукти за над 50 държави. Учениците от Национална търговско-банкова гимназия и Национална финансово-стопанска гимназия се запознаха със Силвия Мавродиева, Мениджър Шоколадови продукти, Павлин Иванов, Национален мениджър ключови клиенти и Бисер Маргитин, Бизнес партньор Планиране Търсене, Производство и Доставки. Бъдещите професионалисти в областта на маркетинга получиха интересна и полезна информация за професията от Елизабет Александрова, Специалист Дигитален Маркетинг. Младежите също така се докоснаха до реална бизнес среда в обновения офис на най-голямата компания за храни и напитки в България.

На място гостите бяха разпределени в групи, които да отговарят на техните образователни специфики, а петима специалисти, които работят в компанията в сферите на традиционния и дигиталния маркетинг, продажбите, логистиката и производството, им дадоха ценни съвети относно професията и разказаха какво е да работиш в голяма бизнес компания като Нестле.

Участниците в събитието демонстрираха колко е важно институциите и бизнеса да работят съвместно и да изграждат мост между българското образование и бизнеса. Така младите специалисти получават висококачествено образование, обогатено с практически опит, и се реализират по-успешно на пазара на труда.

Повече за Нестле България:

Нестле има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 20 години развива стажантските си програми. В рамките на инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“ в България над 400 младежи под 30-годишна възраст имаха възможността да започнат постоянна работа, стаж или практика на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. Нестле България пое ангажимент да продължи със стажантските програми, обучения и подготовка за работа до 2020 г., като предложи възможности за работа и учене на още над 300 млади хора. В глобален план до 2020 г. Nestlé ще предложи на младите хора 15 000 стажантски програми и обучения като част от цялостния си ангажимент да осигури 35 000 работни места за младежите в Европа, Близкия Изток и Северна Африка. За периода 2014-2016 в Европа компанията вече е осигурила над 32 000 възможности за работа и стаж, надхвърляйки първоначалната си цел от 20 000.