Sort by
Sort by

“Нестле за по-здрави деца“ дигитализира програмата си за училищата и детските градини

С активната подкрепа на МОН, новите видео уроци,поднасящи по забавен начин полезни знания и съвети как децата да превърнат в здравословен навик балансираното хранене, движението и грижата за планетата, вече са достъпни за учители, родители и ученици.

активност
Назад

Атрактивните видео уроци са съобразени с различните възрастови групи като съдържанието им е разпределено в четири модула: ролята на балансираното хранене и свойствата на отделните хранителни групи за правилното усвояване на храната от организма, важността на водата за  човешкото тяло, необходимостта от активно движение и грижата за здравето на планетата. 

Продължителността на всеки видео урок е 30 минути за детските градини и 40 минути за начален курс в училищата.

Нестле за по-здрави деца

Предлаганото съдържание в уроците от програмата на „Нестле за по-здрави деца“ е одобрено от нашия експертен екип като  подходящо за допълващо обучение в начален курс и детските градини. Динамиката, с която се развива света и новите технологии поставят ежедневни предизвикателства пред образователната система, затова ние постоянно се стремим да разтваряме ветрилото от иновативни възможности. Видео уроците са един такъв пример за ефективен образователен инструмент, който помага на преподавателите и на родителите да привлекат вниманието на детската аудитория и да я ангажират със съдържанието.

г-жа Благовеста Борчева държавен експерт в дирекция „Приобщаващо образование“, МОН

Учители” във всеки видео урок са деца “супергерои”, които по забавен начин с помощта на кратки запомнящи се фрази, динамично действие и анимации представят на своите връстници необходимата информация и практическо знание по отделните теми.

Целта на програмата “Нестле за по-здрави деца” от реновирането ѝ и глобалния ангажимент на компанията, вече повече от пет години винаги е целяла да подкрепя учители и родители в най-отговорната професия - тази на възпитанието на нашите деца. Стремим се да предлагаме иновативни и алтернативни формати, които да допълват учебната програма и да са ясно насочени към едно от най-важните неща - създаването на трайни  здравословни навици у децата на базата на знание. В последните години с бума на новите технологии е ясно, че децата ни възприемат съдържание по различен начин и ако искаме да бъдем адекватни, трябва да сме в крак с тези тенденции. Видео уроците доказано освен, че ангажират децата с учебния материал, стимулират емпатията, развиват емоционалната им интелигентност и им помагат да превърнат наученото в траен навик. Затова сме щастливи, че можем да предложим качествено видео съдържание на учителите и на родителите и се надявам, че всички заедно ще видим ползата от тях

Нели Ангелова
Нели Ангелова директор “Комуникации” за Нестле Югоизточен пазар

Съдържанието на видео уроците е разработено от екип от експерти- нутриционисти и педагози на Нестле, съвместно с професионалисти в областта на аудио-визуалните продукти. Нестле България изказва специална благодарност на талантливите водещи деца, които с радост се включиха в създаването на уроците, заедно с техните родители.

Желаем ви приятно гледане и учене.

По-здрави деца

Повече за програмата “Нестле за по-здрави деца”

Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Желанието и амбицията на програмата не е просто да осигурява и възпитава българските деца в здравословен начин на живот, а да изгради една цялостна визия за израстването на бъдещите поколения. Принципите на тази визия са балансирана диета, активно ежедневие, устойчивост и грижа за околната среда, приети за ключови във възпитаването на децата. 

През 2022 г. в програмата „Нестле за по-здрави деца“ за първи път се добавя модул „Устойчивост“. Така по достъпен и интересен начин децата  могат да се запознаят с най-важните условия, които трябва да спазват, за да се грижат за околната среда. По този начин ще научим бъдещото поколение на грижа за планетата, която те ще могат да предадат нататък. Всички замесени в процесът на възпитаване (учители, родители, настойници и деца) ще могат да допринесат за едно по-добро бъдеще. 

Колкото до историята на образователната програма „Нестле за по-здрави деца“, то тя стартира през 2012-та година и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, както и на редица други неправителствени организации.

През 2018-та година програмата успява да разшири своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна,  а през 2019-та за пръв път достига и до детските градини. До този момент, образователното съдържание на „Нестле за по-здрави деца“ е достигнало до над 50 000 деца в детски градини и училища из цялата страна.