Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CV РАБОТИ-лница

Назад

 

 

НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ ОТВОРИ ВРАТИТЕ СИ ЗА МЛАДИТЕ ХОРА
 

КАТО ЧАСТ ОТ ИНИЦИАТИВАТА ЗА МЛАДЕЖКА ЗАЕТОСТ, ЗА ВТОРИ ПЪТ ТАЗИ ГОДИНА КОМПАНИЯТА СЕ  АНГАЖИРА С ПОВИШАВАНЕ ГОТОВНОСТТА ЗА РАБОТА НА МЛАДЕЖИТЕ В СТРАНАТА

 

На 29 октомври 2014 г. Нестле България отвори вратите си за ученици, студенти и младежи от цялата страна, като им даде възможност да вземат участие във втората за годината CV РАБОТИ-лница.

В специално разработеното събитие участваха 30 души с различен професионален опит и образование, сред които младежи от SOS Детски селища България и група ученици дошла за събитието от Горна Оряховица. Те получиха практически съвети, насоки и консултации от екип Подбор на Нестле България. Младежите бяха разделени в четири групи, на база на локално представените глобални и местни бизнеси на компанията, а именно: MAGGI, Ice Cream, Nestle Professional и Детско Хранене. В рамките на първата част от програмата, участниците работиха върху съдържанието на професионално и непрофесионално написаната автобиография и мотивационно писмо. Съвместно със специалистите на Нестле, участниците стигнаха до полезни практически насоки, които приложиха веднага. Програмата продължи със състезание по групи за разработването на най-добре написаната автобиография и мотивационно писмо за конкретна позиция в Нестле България, а Велислав Попов - Мениджър Обучение и Учене и Никол Георгиева - Асистент Човешки Ресурси избраха победител и по двете теми. В края на програмата всички участници получиха сертификати за успешно преминато практическо обучение от CV РАБОТИ-лницата, а презентаторите получиха награди за смелостта и инициативността си да представят пред всички груповите си проекти. Програмата завърши с обща снимка и много усмивки.

Обратната връзка на участниците и този път е, че си тръгват с нови практически познания за съставянето на успешна автобиография и мотивационно писмо и очакват с нетърпение още събития за повишаване на готовността за работа на младите хора догодина.

 

В двете издания на CV РАБОТИ-лницата (през август и октомври 2014 г.) взеха участие общо 65 млади хора от цялата страна. Поради силния интерес към инициативата, Нестле България планира провеждането на още две CV РАБОТИ-лници до края на 2014 г., а именно в Университета по Хранителни Технологии в гр. Пловдив на 21 ноември 2014 г. и във Фабриката за сладоледи на Нестле в град Варна на 28 ноември 2014 г.

 

CV РАБОТИ-лницата е част от инициативата на Нестле за насърчаване на младежката заетост в Европа Nestle Needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора), в рамките на която в България компанията ще даде възможност на 330 младежи под 30 годишна възраст в периода 2014-2016 г. да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията: от производство и администрация, до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие. Към края на октомври месец 2014 г., реализация в Нестле България по свободни временни, постоянни и стажантски позиции са намерили повече от 150 младежи.

 

Nestlé needs YOUth e първата цялостна инициатива за младежка заетост, която едновременно стимулира, укрепва и развива работоспособността на младите хора. С тази програма Нестле и партньорите на компанията насочват усилията си да осигурят необходимата подготовка и обучение на младите хора, независимо от степента на образование и вида на предпочитаната кариера.