CV РАБОТИ-лница

Back to Press releases
Nov 02, 2014

НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ ОТВОРИ ВРАТИТЕ СИ ЗА МЛАДИТЕ ХОРА

КАТО ЧАСТ ОТ ИНИЦИАТИВАТА ЗА МЛАДЕЖКА ЗАЕТОСТ, ЗА ВТОРИ ПЪТ ТАЗИ ГОДИНА КОМПАНИЯТА СЕ  АНГАЖИРА С ПОВИШАВАНЕ ГОТОВНОСТТА ЗА РАБОТА НА МЛАДЕЖИТЕ В СТРАНАТА

На 29 октомври 2014 г. Нестле България отвори вратите си за ученици, студенти и младежи от цялата страна, като им даде възможност да вземат участие във втората за годината CV РАБОТИ-лница.

В специално разработеното събитие участваха 30 души с различен професионален опит и образование, сред които младежи от SOS Детски селища България и група ученици дошла за събитието от Горна Оряховица. Те получиха практически съвети, насоки и консултации от екип Подбор на Нестле България. Младежите бяха разделени в четири групи, на база на локално представените глобални и местни бизнеси на компанията, а именно: MAGGI, Ice Cream, Nestle Professional и Детско Хранене. В рамките на първата част от програмата, участниците работиха върху съдържанието на професионално и непрофесионално написаната автобиография и мотивационно писмо. Съвместно със специалистите на Нестле, участниците стигнаха до полезни практически насоки, които приложиха веднага. Програмата продължи със състезание по групи за разработването на най-добре написаната автобиография и мотивационно писмо за конкретна позиция в Нестле България, а Велислав Попов - Мениджър Обучение и Учене и Никол Георгиева - Асистент Човешки Ресурси избраха победител и по двете теми. В края на програмата всички участници получиха сертификати за успешно преминато практическо обучение от CV РАБОТИ-лницата, а презентаторите получиха награди за смелостта и инициативността си да представят пред всички груповите си проекти. Програмата завърши с обща снимка и много усмивки.

Обратната връзка на участниците и този път е, че си тръгват с нови практически познания за съставянето на успешна автобиография и мотивационно писмо и очакват с нетърпение още събития за повишаване на готовността за работа на младите хора догодина.

В двете издания на CV РАБОТИ-лницата (през август и октомври 2014 г.) взеха участие общо 65 млади хора от цялата страна. Поради силния интерес към инициативата, Нестле България планира провеждането на още две CV РАБОТИ-лници до края на 2014 г., а именно в Университета по Хранителни Технологии в гр. Пловдив на 21 ноември 2014 г. и във Фабриката за сладоледи на Нестле в град Варна на 28 ноември 2014 г.

CV РАБОТИ-лницата е част от инициативата на Нестле за насърчаване на младежката заетост в Европа Nestle Needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора), в рамките на която в България компанията ще даде възможност на 330 младежи под 30 годишна възраст в периода 2014-2016 г. да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията: от производство и администрация, до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие. Към края на октомври месец 2014 г., реализация в Нестле България по свободни временни, постоянни и стажантски позиции са намерили повече от 150 младежи.

Nestlé needs YOUth e първата цялостна инициатива за младежка заетост, която едновременно стимулира, укрепва и развива работоспособността на младите хора. С тази програма Нестле и партньорите на компанията насочват усилията си да осигурят необходимата подготовка и обучение на младите хора, независимо от степента на образование и вида на предпочитаната кариера.

Article Type