Sort by
Sort by

Най-големият кариерен форум в България „Национални дни на кариерата – добра кариера, добър живот” ще се проведе за 16-та поредна година

Ежегодно събитието събира на едно място стотици български и международни компании и над 19 000 младежи от цялата страна. От 2002 г. насам над 38 000 млади хора са стартирали кариерата си именно от тук.
Назад

Форумът отново ще предложи на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето сполучливо кариерно развитие, като им предостави шанса да срещнат стотици потенциални работодатели. Над 150 български и международни компании ще представят в София и още шест града (Варна, Русе, Велико Търново, Свищов, Бургас и Пловдив) в страната своите стажантски програми и свободни работни места.

“Национални дни на кариерата“ са си изградили име на събитие, откъдето започва кариерата на много млади хора у нас. За ползите и традициите в организирането на форума разказаха г-н Светлозар Петров и г-жа Нели Ангелова. Те наблегнаха на факта, че JobTiger и Нестле България са дългосрочно ангажирани с инициативата, тъй като и двете компании полагат сериозни усилия в преодоляването на проблема с високата младежка безработица.

“Това е едно партньорство, издържало проверката на времето, защото и двете компании работим с цел да помогнем на младите хора в страната да намерят своето място на трудовия пазар и да започнат да градят своята кариера в България. Ние отчитаме променящата се среда и актуалните очаквания на младежите, поради което тази година надградихме начина, по който комуникираме с тях, като фокусирахме участието на изпълнителния мениджмънт в събитията, за да предоставим на младите хора възможността от първо лице да се запознаят с изискванията и предизвикателствата пред кандидатите за работа в големите компании като Нестле.”, сподели Нели Ангелова.

Форумът е най-голямото и значимо кариерно изложение в България вече 16 години. Причината за този успех е и фактът, че то се организира не на база университети, а на база академични градове. Това дава по-добра възможност на студенти и млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, като паралелно позволява на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни млади хора, които търсят сериозна кариерна реализация.

Преди събитието ще се проведе за първи път обща среща с младите хора, организирана по повод откриването на 16-тото издание на форума. Тя е разделена на два модула. В първия изпълнителните директори Нестле и Job Tiger, както и служители на интересни мениджърски позиции в сферата на човешки ресурси и дигитални комуникации, ще разкажат за своя кариерен път и ще дадат на младежите съвети за успешен кариерен старт. Вторият - практически модул - Работилница „Готовност за работа“ – ще даде възможност на младите хора да получат кариерни съвети, консултации за подготовка на успешно CV, позитивен дигитален отпечатък, каналите за търсене на работа или свободни стажантски позиции, LinkedIn профил и други, от специалисти човешки ресурси от двете компании. Събитието ще се проведе на 07 март от 10 часа в Интерпред. Всички младежи, които проявяват интерес и биха желали да научат как да разгърнат потенциала си, за да намерят най-подходящата за тях работа, са поканени. Освен в София, програмата на предварителните събития по градове продължава, както следва:
Варна: 15 март, 14:00ч. - Юнашки салон Русе: 21 март, 14:30ч. - Русенски университет “Ангел Кънчев” Свищов: 23 март, 15:00ч. - Стопанска академия “Д.А. Ценов” Велико Търново: 28 март, Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий” Пловдив: 30 март, 14:00ч. - Хотел “Лайпциг” Бургас: 31 март, 14:30ч. - Бургаски свободен университет Всички важни подробности за събитието могат да бъдат намерени в сайта national.careerdays.bg.

ПРОГРАМА НА ФОРУМА
14-15 март: София, НДК, 2 етаж;
20 март: Варна, Swiss Belhotel;
22 март: Русе, Русенски университет „А. Кънчев“;
27 март: Свищов, Стопанска академия „Д. А. Ценов“;
29 март: Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус;
3 април: Бургас, Бургаски свободен университет;
5 април: Пловдив, Международен Пловдивски панаир, Конгресен център.

Данни и статистика за изложението
Изложението „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се провежда за 16-та поредна година и е най-голямото и утвърдено младежко кариерно събитие в България. Провежда се в 7 града – София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас, Пловдив. През годините, в изложението са участвали над 225 000 млади хора. Над 38 000 от тях са стартирали стаж или кариера след посещението си на изложението. Над 1600 компании са участвали през годините във форума. За допълнителни въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с екипа на JobTiger:
www.JobTiger.bg
E: [email protected]
T: +359 2 49 180 00

За организатора JobTiger:
JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 16 години опит и международно ноу-хау имаме над 30 000 клиенти и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабният кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първият изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години компаннията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти.
Сред успешните проекти на JobTiger са и онлайн кариерният портал – JobTiger.tv, създаден през 2012 г., където всеки може да научи полезни съвети за своето кариерно развитие и пазара на труда. Фирмата създава и Audit Advice Associates (AAA) - компания, специализирана в HR одит.


За генералния спонсор Нестле България:
За последните 23 години в България Нестле се утвърди като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално-отговорна компания и надежден работодател с над 1100 служители в цялата страна. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 20 години развива стажантските си програми. В рамките на инициативата на „Нестле се нуждае от младите хора“ в България над 300 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. Нестле България пое ангажимент да продължи със стажантските програми, обучения и подготовка за работа до 2020 г. като предложи възможности за работа и учене на още над 300 млади хора.
Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2016 г. Нестле България и партньорите ѝ от JobTiger стартираха съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата „Алианс за младежта“, които ще се състоят по време на предварителните срещи, организирани като част от Дните на кариерата, както и в специално обособен кът по време на откриването на форума в гр. София. Освен критериите за подготовка на успешно CV, сред темите, по които младите хора ще могат да получат консултации: как да оставиш добър дигитален отпечатък, какви са каналите, по които можеш да търсиш работа или свободни стажантски позиции, твоят LinkedIn профил и други.