Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА КАРИЕРАТА – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ

Назад

124 ФИРМИ НА ЧЕТИРИНАДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ

КАРИЕРЕН ФОРУМ В СТРАНАТА
„НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА КАРИЕРАТА – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ“ 2015

 Всяка година организаторите събират на едно място работодатели и млади хора, търсещи кариерен старт. И през 2015 г. форумът ще се проведе в седем български града.

1.jpgЧетиринадесетото издание на най-голямото младежко кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ бе официално открито на 10 март 2015 г. в „Национален дворец на културата”, ет. 5 в гр. София от Йорданка Фандъкова, Кмет на Столична община, проф. д.п.н. Тодор Танев, Министър на образованието и науката, Гълъб Донев, Зам. министър на труда и социалната политика, Ангел Ангелов – Зам. директор на дирекция  “Услуги по заетостта” към Агенция по заетостта, Управителя на JobTiger ООД - Светлозар Петров и Нели Ангелова, Бизнес мениджър „Кулинарни продукти и корпоративни връзки“ в Нестле България. Те пожелаха успех на тазгодишното издание на Форума и по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти през 2015 г.

             „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger и се провежда в седем университетски града – София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас. Най-голямата компания за храни и напитки в страната - Нестле България, e генерален спонсор на инициативата за 12-та поредна година. Както винаги, участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.

И тази година, по време на форума, е организирана семинарна програма в градовете София, Варна, Пловдив и Свищов.

            Студентите и младите хора ще имат възможност да посетят и щандовете на JobTiger и Нестле2.jpg България. На тях ще присъстват специалистите по подбор на персонал в двете компании, които ще провеждат безплатни кариерни консултации на посетителите. Освен да се възползват от добрите съвети, посетителите ще имат възможност да се включат и в томбола за награда, предоставена от JobTiger. Компанията е осигурила и други полезни и нови изживявания за посетителите на форума – фотостена с професионален фотограф, както и кариерни сесии с експерти от JobTiger. На фотостената всеки посетител ще може да се снима с Тигъра – символ на компанията-организатор JobTiger и да се включи в томбола, от която трима печеливши ще получат безплатно кариерно консултиране. Кариерните сесии пък ще се провеждат от експерти от JobTiger, които ще споделят ценни съвети за по-успешен кариерен старт.

            По традиция, форумът е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи), провеждани в различни университети в страната, непосредствено преди старта на събитието. Там студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, да получат важни съвети за поведението си по време на интервю за работа, както и да получат кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

ПРОГРАМА НА ФОРУМА

10-11 март:     София, НДК, 5 етаж;

16 март:           Варна, Галерия „Графит“;

18 март:           Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус;

23 март:           Русе, Русенски университет „А. Кънчев“;

25 март:           Свищов, Стопанска академия „Д. А. Ценов“;

30 март:           Пловдив, Международен Пловдивски панаир, Конгресен център;

1 април:           Бургас, Бургаски свободен университет.

 

За допълнителна информация, можете да се свържете с екипа на JobTiger:

www.JobTiger.bg

E: [email protected]

T: +359 2 49 180 00

Всичко, което трябва да знаете за изложението

Всичко важно за „Национални дни на кариерата“

http://national.careerdays.bg/

Информация за предшестващите събитието кариерни работилници в редица български университети и семинарната програма

http://national.careerdays.bg/bg/students#preliminarymeetings

http://national.careerdays.bg/bg/workshops

Информация за новостите във форума

http://national.careerdays.bg/Resources/Docs/Novelties.pdf

Числа и статистики

http://national.careerdays.bg/bg/history

Снимки от предишни издания на „Национални дни на кариерата“

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152260971749719.1073741839

 

За организатора JobTiger:

JobTiger.bg  е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 14 години опит и международно ноу-хау имаме над 26 000 клиента и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си и в Бизнес Групата Джобтайгър вече се включва и утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни организира най-големия кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата”, провежда обучения и много други.

 

За генералния спонсор Нестле България:

За над 20 години в България, Нестле се утвърждава като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално отговорна компания и надежден работодател с над 1500 служители в цялата страна. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 18 години развива стажантските си програми. В края на 2013 г. бе обявен и стартът на инициативата на Нестле за младежка заетост в Европа - „Nestle Needs YOUth“ („Нестле се нуждае от младите“), в рамките на която, в България компанията се ангажира да даде възможност на 330 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. Само през първата година от инициативата 160 млади хора са се възползвали от тази възможност, а 55% от стажантите ще останат в компанията и през 2015 г. Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2015 г. Нестле България и партньорите ѝ от JobTiger стартират съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата “Alliance for YOUth” („Алианс за младежта“), които ще се състоят по време на обученията в университетите, традиционно организирани като част от „Национални дни на кариерата“.