НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА КАРИЕРАТА – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КАРИЕРЕН ФОРУМ В БЪЛГАРИЯ
„НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА КАРИЕРАТА – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ”
ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ЗА 14-ТА ПОРЕДНА ГОДИНА

Всяка година събитието събира на едно място близо 150 български и международни компании и над 16 000 младежи от цялата страна. От 2002 г. насам над 32 000 млади хора са стартирали кариерата си именно оттук

На 26 февруари 2015 г., четвъртък, в Националния пресклуб на БТА се проведе пресконференция по повод предстоящия форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2015. За организацията на събитието и новостите в провеждането му разказаха Светлозар Петров, управител на JobTiger и Нели Ангелова, мениджър „Корпоративни връзки“ в Нестле България – компанията, генерален спонсор на форума за 12-та поредна година. За 14-та поредна година форумът предлага на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето кариерно развитие и да се срещнат с потенциални работодатели. Над 130 български и международни компании ще представят в София и още шест града в страната своите стажантски програми и свободни работни места.

„Форумът е единственото по рода си и мащаба си събитие в страната и е пресечната точка, където бизнесът среща младите хора и им предоставя шанс за развитие и реализация в кариерата“, сподели Светлозар Петров. Нели Ангелова разказа за ангажимента на Нестле България към развитието на младите хора и представи плановете и инициативите на компанията за борба с младежката безработица в страната. Тя подчерта, че възможностите за кариерен старт в компанията са изключително разнообразни и се предлагат стажантски позиции във всички отдели – от производство и администрация до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие.

JobTiger и Нестле България обявиха, че за Националните дни на кариерата 2015 г. са предвидени няколко нововъведения, на които посетителите на събитието ще могат допълнително да се информират по различни въпроси, свързани с търсенето на работа. Събитието ще бъде безплатно за посетителите му.

Допълнителна информация за
„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2015

Всичко, което трябва да знаете за изложението

Всичко важно за Националните дни на кариерата:

Информация за предшестващите събитието кариерни работилници в редица български университети и семинарната програма: http://national.careerdays.bg/bg/students#preliminarymeetings

Информация за ангажимента на Нестле България към форума: http://national.careerdays.bg/bg/about#nestle

Информация за новостите във форума:

Информация за програмата на Националните дни на кариерата по градове:

Числа и статистически данни:

Снимки от предишни издания на Националните дни на кариерата:

Цялостна допълнителна информация – обединена: http://national.careerdays.bg/Resources/Docs/Combined_Additional_Information.pdf

За организатора JobTiger:

JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 14 години опит и международно ноу-хау имаме над 26 000 клиенти и контакт с над 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си и вече в Бизнес групата на Джобтайгър се включва и утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги за подбор на персонала, екипът ни организира най-големия кариерен форум в България – Национални дни на кариерата, провежда обучения и много други.

За генералния спонсор Нестле България:

За над 20 години в България Нестле се утвърждава като един от най-големите стратегически инвеститори у нас, социално-отговорна компания и надежден работодател с над 1 500 служители в цялата страна. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 18 години развива стажантските си програми. В края на 2013 г. бе обявен и стартът на инициативата на Нестле за младежка заетост в Европа „Nestle Needs YOUth“ („Нестле се нуждае от младите“). В рамките на инициативата в България за периода 2014-2016 г. Нестле се ангажира да даде възможност на 330 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията. Само през първата година от инициативата 160 млади хора са се възползвали от тази възможност, а 55% от стажантите ще останат в компанията и през 2015 г. Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2015 г. Нестле България и партньорите ѝ от Джобтайгър стартират съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата “Alliance for YOUth” („Алианс за младежта“), които ще се състоят по време на обученията в университетите, традиционно организирани като част от Националните дни на кариерата.