Sort by
Sort by

Бойко Борисов мотивира софиянци да живеят активно

Назад
София, България
Кметът на София и звездите от Ъпсурт подкрепят инициативата на Нестле България "Живей активно!"

Бойко Борисов, Ъпсурт и ГРУПАТА ще подкрепят инициативата на Нестле България АД “Живей активно!”, която ще се проведе в София на 1 юли 2007 г. Очаква се за втора поредна година хиляди да ходят пеша, в името на здравословния начин на живот.

На 1 юли 2007 г., софиянци ще тръгнат от НДК към Южния парк, за да популяризират ходенето пеша, като най-удобна форма за придвижване в градска среда. Стартът на похода е в 10:30 ч., пред Пилоните на Националния дворец на културата, където кметът на София ще приветства участниците в инициативата. Гражданите ще поемат по бул. Витоша към Южен парк където ще спортуват заедно топ спортистите на България. На специално изградени сцени на територията на парка най-големите спортни звезди ще предизвикат състезателния дух на столичани в различни дисциплини, а момчетата от ГРУПАТА и Ъпсурт ще изнесат безплатен концерт за всички, които участват в “Живей активно!”.

“Живей активно!” е проект на Нестле България АД и цели да популяризира ходенето пеша като удобен и лесен начин за физическа активност в градска среда. През 2006 г. хиляди столичани извървяха километри от НДК до Южен парк в подкрепа на инициативата. “Живей Активно!” се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света осъществява в България.

Инициативата се организира с медийната подкрепа на Санома Блясък България, в. “7 дни спорт”, в. “Дневник”, www.zagrada.bg, БГ радио и радио Energy.