Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА

Назад

НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ОТ КОНКУРСА ЗА ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА ОТГОВОРЕН БИЗНЕС НА БЪЛГАРСКИ ФОРУМ НА БИЗНЕС ЛИДЕРИТЕ

 

На 25 февруари за 12-та поредна година в София Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) връчи своите Годишни награди за отговорен бизнес. В надпреварата, чиято цел е да популяризира добрите практики на компаниите и да поощри фирмите да развиват активна социална политика, се включиха 55 компании със 77 проекта.

Нестле България бе отличена с награда в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“ за усилията, които компанията влага в насърчаването на младежката заетост в страната чрез програмата „Нестле се нуждае от младите”. „Nestlé needs YOUth“ („Нестле се нуждае от младите хора“). Това e първата цялостна инициатива за младежка заетост в Европа, която едновременно стимулира, укрепва и развива работоспособността на младите хора.

Победителите и финалистите в най-престижния конкурс в областта на корпоративната социална отговорност в България, бяха наградени лично от президента Росен Плевнелиев, заместник-кмета на София Дончо Барбалов, заместник-министъра на околната среда и водите Павел Гуджеров, заместник-министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник-министъра на икономиката Даниела Везиева, посланика на Великобритания в България Сара Райли и председателя на БФБЛ Ираван Хира.

Като част от „Nestlé needs YOUth“ за периода 2014-2016 г. Нестле България се ангажира да даде възможност на 330 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията – от производство и администрация до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие. Само през първата година от инициативата от възможността за стаж и работа се възползваха 160 млади хора (64-ма стажанти и 96 млади хора постъпиха на работа на вакантни позиции), което е почти половината от поетия ангажимент от компанията за тригодишния период. 55% от стажантите, наети по инициативата за младежка заетост, продължиха стажа си в компанията и през 2015 г.

В рамките на програмата, Нестле постави началото и на обединението „Алианс за младежта“, в което заедно със своите партньори насочват усилията си да осигурят готовност за работа на младите хора, независимо от степента на тяхното образование и вида на предпочитаната кариера.