Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

BARISTA ACADEMY

Back to Press releases
България,
Jan 05, 2009

NESTLÉ Professional, заедно със своя партньор NEXTMEDIA, организират професионален център за обучение в областта на кафе - напитките, първата професионална Бариста Академия в България. Семинарите започват от средата на месец Февруари. 

NESTLÉ Professional е фокусиран в пазара за незабавна консумация експерт, специализиран в предлагането на професионални решения за кафе и напитки, ориентирани към бизнеса. Решенията са насочени и съобразени според канала на реализация, а кафетерии, кафе-шопове, заведения за бързо хранене, улични киоски, ресторанти, малки и големи офиси, административни сгради и производствени предприятия са сред клиентите на NESTLÉ Professional.

Мисията на NESTLÉ Professional e да бъде вдъхновяващ развитието партньор, предлагащ иновативни и креативни решения, като активно подпомага развитието на своите клиенти и оператори, удовлетворявайки по най-добър начин нуждите на техните консуматори.

За да осъществи всичко това, NESTLÉ Professional разчита на силните марки, с които работи, като NESCAFÉ® Classic, NESCAFÉ® 3in1, NESQUIK®, BUONDI®, на своите 33-ма търговски представители и 14 Оператора.

За да изпълнят мисията си на партньор, даващ креативни и печеливши решения, от NESTLÉ Professional са щастливи да анонсират създаването на първата Бариста Академия в България. Бариста Академията е специализирана в провеждането на професионални семинари за кафе и кафе-напитки. С цел да предложат максимално професионална услуга на своите клиенти, NESTLÉ Professional ще работят със световно признати специалисти в областта на кафе-семинарите, като NEXTMEDIA HELLAS, компанията, която реално ще бъде консултант и ще провежда семинарите в България. За пръв път Бариста Академията отваря врати през 2003г. в Гърция. До този момент успешно обучение са преминали над 2000 Баристи.

Според английския жаргон, термина „Бариста” се отнася до човек, който е усвоил високо ниво на експертиза по отношение на еспресо-базирани кафе напитки. В някои отношения, този човек може да бъде наречен още „кафе-сомелиер”, професионалист с експертни умения и задълбочени познания по отношение на кафе, блендове кафе, еспресо, качество, печене на кафето, еспресо оборудване и поддръжка, лате-арт и т.н.

Целта на семинарите, провеждани от Бариста Академията в България е да се обединят две противоположни реалности – науката за приготвянето на кафе-напитки и ежедневната работа в Кафетерии. Те ще предоставят широко разнообразие от знания и умения за приготвянето на кафе-напитки, включително еспресо, капучино, NESCAFÉ Frappe, NESCAFÉ специалитети, както и представянето на нови, уникални рецепти за кафе-напитки.

Бариста Академията дава възможност на участниците да подобрят своите умения, да развият на по-високо ниво професията на Бариста, и не на последно място да подобрят нивото на услугата за крайния консуматор.

Семинарите на Бариста Академията са предназначени за бармани, Баристи, собственици и управители на кафетерии, които искат да подобрят своите знания по отношение на кафето и кафе-напитките.

Участието в БА се удостоверява с издаването на сертификат след успешното завършване на програмата.

Семинарите на БА ще се провеждат в офисите на NESTLÉ България, в специално оборудвана за целта зала.

За повече информация, моля свържете се с нас на тел: 02 9390375 или 0800 1 6666 /безплатно от цялата страна/ и на e-mail: [email protected]

Article Type