BARISTA ACADEMY

Back to Press releases
България,
Jan 05, 2009

NESTLÉ Professional, заедно със своя партньор NEXTMEDIA, организират професионален център за обучение в областта на кафе - напитките, първата професионална Бариста Академия в България. Семинарите започват от средата на месец Февруари.

NESTLÉ Professional е фокусиран в пазара за незабавна консумация експерт, специализиран в предлагането на професионални решения за кафе и напитки, ориентирани към бизнеса. Решенията са насочени и съобразени според канала на реализация, а кафетерии, кафе-шопове, заведения за бързо хранене, улични киоски, ресторанти, малки и големи офиси, административни сгради и производствени предприятия са сред клиентите на NESTLÉ Professional.

Мисията на NESTLÉ Professional e да бъде вдъхновяващ развитието партньор, предлагащ иновативни и креативни решения, като активно подпомага развитието на своите клиенти и оператори, удовлетворявайки по най-добър начин нуждите на техните консуматори.

За да осъществи всичко това, NESTLÉ Professional разчита на силните марки, с които работи, като NESCAFÉ® Classic, NESCAFÉ® 3in1, NESQUIK®, BUONDI®, на своите 33-ма търговски представители и 14 Оператора.

За да изпълнят мисията си на партньор, даващ креативни и печеливши решения, от NESTLÉ Professional са щастливи да анонсират създаването на първата Бариста Академия в България. Бариста Академията е специализирана в провеждането на професионални семинари за кафе и кафе-напитки. С цел да предложат максимално професионална услуга на своите клиенти, NESTLÉ Professional ще работят със световно признати специалисти в областта на кафе-семинарите, като NEXTMEDIA HELLAS, компанията, която реално ще бъде консултант и ще провежда семинарите в България. За пръв път Бариста Академията отваря врати през 2003г. в Гърция. До този момент успешно обучение са преминали над 2000 Баристи.

Според английския жаргон, термина „Бариста” се отнася до човек, който е усвоил високо ниво на експертиза по отношение на еспресо-базирани кафе напитки. В някои отношения, този човек може да бъде наречен още „кафе-сомелиер”, професионалист с експертни умения и задълбочени познания по отношение на кафе, блендове кафе, еспресо, качество, печене на кафето, еспресо оборудване и поддръжка, лате-арт и т.н.

Целта на семинарите, провеждани от Бариста Академията в България е да се обединят две противоположни реалности – науката за приготвянето на кафе-напитки и ежедневната работа в Кафетерии. Те ще предоставят широко разнообразие от знания и умения за приготвянето на кафе-напитки, включително еспресо, капучино, NESCAFÉ Frappe, NESCAFÉ специалитети, както и представянето на нови, уникални рецепти за кафе-напитки.

Бариста Академията дава възможност на участниците да подобрят своите умения, да развият на по-високо ниво професията на Бариста, и не на последно място да подобрят нивото на услугата за крайния консуматор.

Семинарите на Бариста Академията са предназначени за бармани, Баристи, собственици и управители на кафетерии, които искат да подобрят своите знания по отношение на кафето и кафе-напитките.

Участието в БА се удостоверява с издаването на сертификат след успешното завършване на програмата.

Семинарите на БА ще се провеждат в офисите на NESTLÉ България, в специално оборудвана за целта зала.

За повече информация, моля свържете се с нас на тел: 02 9390375 или 0800 1 6666 /безплатно от цялата страна/ и на e-mail: [email protected]

Article Type