Българка застава начело на шоколадовия бизнес на Нестле за Югоизточна Европа

Назначението е ново признание за високото бизнес ниво на българския екип на Нестле
Даниела Йорданова

От 1 септември тази година, Даниела Йорданова поема поста бизнес мениджър „Шоколадови изделия“ Югоизточен пазар (България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония, Косово) и става член на управляващия борд за пазар Южна и Източна Европа, което е особено признание и доказателство за българския потенциал чрез делегиране на по-големи и предизвикателни отговорности. За Нестле България шоколадовите изделия имат особен сантимент, поради историческата изходна точка като бизнес организация още от стъпването на компанията на пазара у нас чрез закупуването през 1994 г. на най-големия производител на шоколадови и захарни изделия в страната ШЗИ София.

Даниела Йорданова започва кариерата си в Нестле България преди повече от 10 години, а високите и устойчиви бизнес резултати, които постига в сегмента разтворимо кафе и ръста на продажбите, допринасят за назначаването на настоящата й позиция продуктов мениджър „Чисто Разтворимо Кафе“ на Нестле Югоизточна Европа още при формирането на пазарното подразделение през 2018 г. Под ръководството на Даниела Йорданова, чрез многоканална и географски ориентирана стратегия, екипът, който създава, успешно допринася за увеличаването на пазарния дял през последните 4 години.

Заедно с доказания професионализъм, управленческите й умения, високото ниво на адаптивност, способността й за ориентация в сложната бизнес среда, отличните комуникационни умения, както и предходния и опит с шоколадови изделия в българската компания за сладки изделия „Победа“, са сред основните съставни части за издигането й като ръководител на бизнеса на Нестле за шоколадови изделия в Югоизточна Европа.

Даниела Йорданова е възпитаник на Математическа гимназия – Русе.  Завършва висше образование в Икономически университет – Варна и притежава диплома от Chartered Institute of Marketing, както и Еxecutive MBA от Cotrugli Business School.