Sort by
Sort by

Волейболните шампионки от ВК „Марица“ влизат в ролята на съдии на Нестле за Живей Активно! на плажа

На 15 август на празника на град Варна и активния начин на живот, шампионките от ВК „Марица“ ще осигурят честната игра на турнира по плажен волейбол 
vk maritza plazha
Назад

В силното за страната ни волейболно лято, шампионките на България от ВК „Марица“ ще бъдат за първи път от другата страна на терена и ще следят за спортсменската игра на третия турнир по плажен волейбол за аматьори, част от спортната програма на „Нестле за Живей Активно“ за празника на Варна. Всички любители на плажния волейбол в морската ни столица могат да покажат своите умения на горещия летен пясък пред носителите на титлата на България, както и пред легендите на този спорт – Владимир Николов и Евгени Иванов – Пушката, които ще бъдат специални гости на турнира, на 15 август, плаж Аспарухово. Турнирът стартира в 10:30 и ще се играе по двойки, а спортните ентусиасти могат да се регистрират на място или предварително, като изпратят лично съобщение на страницата на събитието във Facebook.

Като представители на един от най-любимите спортове на българите, ние осъзнаваме важната си роля в популяризирането на спорта и активния начин на живот. Затова за поредна година сме част от „Нестле за Живей Активно“ и заедно помагаме в изграждането на по-здраво общество. На 15 август Ви каним да бъдете с нас във Варна, за да загреем с емоции за Европейското първенство по волейбол и да покажем, че можем да бъдем активни всеки ден, а плажът е едно страхотно място да играем волейбол и да се за забавляваме.
Борис Халачев, главен мениджър на ВК „Марица“.

 

Бившият капитан на мъжкия ни отбор Владимир Николов и бившият национален централен блокировач Евгени Иванов – Пушката, известен със скоростта на сервиса си, също се завръщат във волейболната столица на България, но този път не като играчи, а като ментори на отборите. Легендите на българския волейбол ще покажат, че спортът е все още в кръвта им, като демонстрират уменията си на плажа във Варна, а отборите в турнира ще могат да се срещнат с идолите си.

vk maritza

На 15 август „Нестле за Живей Активно!“ ще завладее плаж Аспарухово както с волейболни емоции, така и с други български спортисти, донесли на страната ни европейски и световни титли – лекоатлетката Ваня Стамболова, световните медалисти по спортна акробатика Данаил и Мартин Николови, световният медалист по олимпийско таекуондо Владимир Далаклиев. А за да покаже, че активният начин на живот върви ръка за ръка с грижата за природата, инициативата отново си партнира с Екопак България, които ще предоставят специални контейнери за разделно събиране на отпадъци по време на събитието. Официален партньор на инициативата тази година е и минералната вода "Пирин Спринг", която ще се погрижи за хидратацията през един от най-активните дни това лято. 

plazh voleibol

Повече за Нестле за Живей Активно!

От старта на „Нестле за Живей Активно!“ през 2006 г. досега, инициативата е излязла от рамките на кампания и се превръща в национално движение, което промотира ползите от активния начин на живот през цялата година. Повече от 450 000 българи са участвали през годините, а над 180 партньори подкрепят посланието за ползите от активен начин на живот. За да покаже, че лятото и плажът предлага страхотни възможности за активен начин на живот, през 2021 г.  „Нестле за Живей Активно!“ завладява Варна и цялото Българско Черноморие. Заедно с  Национално сдружение на общините „Нестле за Живей Активно!“ включва в своята мисия над 20 български общини, а за последните 16 години инициативата даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.