Sort by
Sort by

Purina Accelerator Lab търси най-добрите иновативни стартъпи за домашни любимци

Първият и единствен в Европа акселератор за грижа за домашни любимци кани най-креативните стартъп компании, фокусирани върху грижата за домашни любимци да си партнират с Purina в новото издание на акселератора с фокус устойчивост.

purina unleashed
Назад

София, 2 декември 2021 г. Реализирана от Purina Accelerator Lab, програмата Unleashed започва да набира кандидатури за третото поредно издание на акселератора.

Фокусът тази година ще бъдат модерни и иновативни продукти и услуги в областта на грижата за домашните любимци като програмата ще подкрепи приоритетно стартиращи компании, които използват високотехнологични и устойчиви решения. Акселераторът се стреми да подкрепя предприемачи и представители на малкия бизнес, които внедряват в бизнес решенията си регенеративно земеделие, системи с нулеви отпадъци и иновации в устойчиви храни за домашни любимци като алтернативни протеини и преработени съставки. Специално внимание се обръща и на стартиращи компании, които помагат за укрепване на връзката между хората и домашните любимци.
Всеки стартъп, избран да се включи в Unleashed, ще бъде подкрепен от екип експерти на Purina, с помощта на който да ускори растежа си чрез създаване на структуриран проект и финансиране за период от 24 седмици.
В тазгодишно издание на акселератора ще бъдат избрани до шест стартиращи фирми, които ще получат освен експертната подкрепа от екипите на Purina и  финансиране в размер до 50 000 CHF.
До момента за 2 години Unleashed подкрепи 12 стартиращи компании. Сред победителите са BorrowMyDoggy (Великобритания), Cat in a Flat (Обединеното кралство), Natu (Испания), Petable (Португалия), BlueNalu Innovations (САЩ) и OneMind Dogs (Финландия) в класа през 2020 г. Класът на 2021 г. включва Animoscope (Франция), BioKind (Обединеното кралство), Pawesomer (Финландия), PuppyFat (Обединеното кралство), Pawpots (ОАЕ) и Scorpet (Франция).

Създателите на стартъпите виждат реално въздействие върху бизнеса и откриване на много нови възможности - от алтернативни протеини, клетъчно базирани морска храна до свързването на собственици на кучета с местни хора, които искат да гледат домашните им любимци. Всичко това е благодарение на  опита и подкрепата на Unleashed и Purina.

Една от най-бързоразвиващите се платформи е BorrowMyDoggy в Обединеното кралство. Тя помага на собствениците на домашни любимци да намират подкрепяща общност в своите квартали и в партньорство с Unleashed се развива все по-успешно, като наскоро добави и  нова услуга  BorrowMyDoggy for Work – специална система, която свързва работещите хора с други хора, на които могат да поверят грижата за любимците си през работния ден. До момента за по-малко от година новата услуга се използва успешно в над 18 компании, включително големи корпорации, както и в седем университета в Обединеното кралство.
Преди да се присъединим към програмата Unleashed, имахме възможност само да тестваме потенциала за стартиране на B2B в много малък мащаб и само с няколко компании. Но изграждайки силна връзка с екипа на Purina и възползвайки се от техните знания и ресурси,  успяхме да подобрим работата си и да се подготвим за официално стартиране на BorrowMyDoggy for Work. Без програмата Unleashed, идеята за предлагане на членство в BorrowMyDoggy като придобивка за служители, все още щеше да бъде в зародиш. Вълнуващо е и се надяваме да подкрепим много повече собственици на кучета в грижата за техните любимци докато работят.", каза Рике Розенлунд, основател на BorrowMyDoggy.
През своята трета година Unleashed търси отдадени и вдъхновени предприемачи на стартъпи с творчески дух, които имат доказана концепция в областта на устойчивостта в храненето, грижата за домашни любимци или технологиите и които искат да я развият допълнително.
Стартъп компаниите ще бъдат оценявани за релевантност на своята идея,  мащаб и устойчивост на бизнес модела. Процесът за оценка е специално разработен от Purina Accelerator Lab, а  избраните компании ще имат възможността да се възползват от опита на Purina, за да вникнат в дълбочина в спецификите на съответния пазар,  търсенията на  потребителите и да тестват  съответствието на своя продукт с необходимостта на пазара, което да им гарантира конкретен растеж. 
„Нашата мантра е „печелим-печелим-печелим“ - печелят нашите стартъпи, печели Purina и най-важното - печелят за нашите потребители. Това е основата на нашия успех. Очаквам с огромно нетърпение нашето трето издание и насърчавам да кандидатстват всички амбициозни стартъпи, които вярват в устойчивото развитие и качествената грижа за домашни любимци." - каза  Ким Бил, ръководител на лабораторията за ускоряване на Purina.

Как да се включите?

За да изпратите вашата кандидатура посетете www.unleashedbypurina.com.

Важни дати:
31 декември 2021: Закриване на кандидатстването
Април 2022: Обявяване на победителите
Април - октомври 2022:  Осъществяване на работа по програмата Unleashed acceleration programme 2022

Unleashed е уникално изживяване, което обогатява победителите

„Стартъпите, които ще се присъединят към Unleashed, могат да очакват добре финансиран и прозрачен процес на съвместно развитие – това е наистина забележително, когато се стартират бизнес отношения с голяма корпорация“, каза Макс Суинскоу-Хол, главен изпълнителен директор и съосновател на Biokind, английска стартъп компания, разработваща  устойчив алтернативен протеин, извлечен от селскостопански отпадъци.

„Като стартъп, подкрепата на Unleashed за нас е невероятна. Харесвам рамката на шестмесечния проект, който има ясни цели за „доказване на концепцията“. Харесва ми също, че има възможности за продължаване на сътрудничество. Но това, което ме впечатли най-много, е колко добре екипът пасва на проекта. Не само, че членовете на екипа имат отлични експертни познания и опит, но и те показват най-доброто отношение и ентусиазъм към проекта“, каза Майкъл Уайт, главен изпълнителен директор и основател на PuppyFat – английска стартъп компания, развиваща средства за подобряване на производителността за животновъди.

„Екипът на Purina Unleashed беше страхотен, помогна ни да мислим „извън кутията“ и да постигнем целта си. Те са наистина висококвалифицирани професионалисти, които познават в дълбочина бизнеса с домашни любимци. Програмата помогна на мен и моя екип да мислим по различен начин и да създаваме стойност за различни перспективи. Горещо препоръчвам да участвате в програмата“, каза Анси Руухикорпи, основател и главен изпълнителен директор на Pawesomer – финландски стартъп, работещ върху механизми за проследяване на здравето на домашните любимци, включително управление на болката при кучета според Индекса за хронична болка на Хелзинки.
За допълнителна информация, моля свържете се с:    
080016666, [email protected]

За Purina Accelerator Lab

Purina Accelerator Lab използва комбинацията между науката, изследователската и развойна дейност на Purina и своите търговски възможности, за да подпомогне растежа на избрани стартиращи компании, които по иновативни начини интегрират технологии в продуктите и услугите си за домашни любимци. Нашата цел е да предоставим модерни решения за хранене, здраве и уелнес, както и нови дигитални услуги, насочени към домашни любимци и техните собственици. UNLEASHED е първата програма, стартирана от Purina Accelerator Lab за откриване и подкрепа на иновативни стартъпи за домашни любимци в Европа. Акселераторът е задвижван от научноизследователска и развойна дейност, а Purina има за цел да предложи своите дълбоки познания за домашни любимци и хранене, както и своите ресурси и опит в развитието на избраните стартиращи фирми.

За Nestlé Purina PetCare EMENA

Nestlé Purina PetCare EMENA (Европа, Близкия изток и Северна Африка) вярва, че домашните любимци и хората са по-добри, когато са заедно и се ангажира да помогне на домашните любимци да живеят по-дълго, по-щастливо и по-здравословно чрез правилно хранене и адекватни грижи. Повече от 120 години Purina е един от пионерите в предоставянето на питателни и вкусни продукти, произведени по най-високи стандарти за качество и безопасност. Страстта на Purina към животните не свършва с напредъка в храненето. През 2016 г. Purina PetCare Europe обяви 10-те ангажимента на Purina за положително въздействие върху домашните любимци и обществото, включително насърчаване осиновяването на домашни любимци, домашни любимци на работното място и подпомагане намаляването на риска от затлъстяване при животните. А до 2025 г. има за цел да създаде 100%  рециклируеми опаковки или възможност за използване повторно, което е ключово предизвикателство за управлението на отпадаците. Портфолиото на Purina включва много от най-известните и най-обичаните храни като Felix®, Purina ONE®, Gourmet® и Pro Plan®.
Първият световен производител на продукти за домашни любимци Nestlé Purina PetCare е част от базираната в Швейцария Nestlé S.A., световен лидер в храненето, здравето и уелнес.

За повече информация, моля посетете уебсайта на Purina.

unleashed logo