Sort by
Sort by

Българско зрънце жито достига до 34 държави в света с KitKat® десерт

Стратегическият инвеститор за 2020- та година Нестле България  подкрепя родното земеделие и българската икономика

lokalno proizvodstvo
Назад

Лидерът в производството на храни и напитки Нестле България изкупува над 2500 тона българско брашно на годишна база, които използва за направата на шоколадови десерти KitKat® във фабриката си в София. Вафлените кори, произведени в България, които са основен компонент на десертния бар, се правят от 100 % българско брашно. Фабриката в София произвежда баровете KitKat® за износ в 34 пазари по света и по този начин тонове българско брашно достигат до държави, сред които Южна Корея, Сингапур, Мексико, Катар, Южна Африка и Карибските острови.

nestle fabrika sofia

 

Neli Angelova

"Вече 27 години Нестле България работи в посока подобряване на качеството на живот за българското общество, използвайки силата на добрата храна. Днес отново с гордост искаме да споделим, че дори в условията на криза Нестле България продължава да спазва стриктно своя ангажимент към местните производители, изкупувайки тонове българско брашно за направата на десерти KitKat®, като по този начин затвърждава своята позиция на стратегически и устойчив бизнес партньор на българската икономика. Ние сме силно мотивирани да продължим нашите полезни практики с мисъл както за обществото, така и за околната среда, прилагайки иновативни и устойчиви практики като регенеративно земедели" - сподели Нели Ангелова, Мениджър комуникации Нестле Югоизточен пазар.

 

kit kat barove

Фабрика София на Нестле произвежда повече от 2,500,000 шоколадови десерта KitKat® дневно или 1,736 барове на минута. За направата на вафлените кори на всеки един от десертните барове се използва българско брашно от най-висок клас. Пшеницата, използвана за направата на KitKat®, се обработва във високотехнологичната мелница, която произвежда марката София Мел и работи директно с над 90 доставчици. Мелницата е оборудвана с професионални машини за почистване на зърното преди смилане, а процесът на обработване на зърното е напълно автоматизиран, което позволява стриктен контрол над качеството през целия процес на производство.

zhito

Нестле Българя продължава да подобрява своите производствени операции, като през 2020 година компанията инвестира 23 милиона лева в модернизиране и оптимизиране на фабриката си в София. В момента фабриката е един от петте компетентни центъра за производство на шоколадови барове KitKat® за регион Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Компанията продължава стриктно да спазва своите социални ангажименти като продължава да подкрепя местното производство, изкупувайки продукти изцяло от български фермери.

Нестле България изготви специално видео, в което проследява пътя на българското брашно от фермера – Борислав Горанов, през мелниците на София Мел до фабриката на Нестле София и показва как благодарение на всеки един от шоколадовите десерти KitKat®, частица от България достига до 34 държави по целия свят.