Sort by
Sort by

10 000 българи избраха балансирано хранене за своите деца с „Нестле за по-здрави деца“

Нестле България продължава да подкрепя българските родители в тяхната мисия за изграждането на полезни хранителни навици у най-малките
кулинарна книга нестле
Назад

Вече повече от месец безплатната българска кулинарна книга за детско балансирано хранене на „Нестле за по-здрави деца“ е на разположение онлайн за всеки, който има желание да подобри хранителните навици на своето дете. До този момент над 10 000 души са изтеглили безплатната книжка с рецепти, демонстрирайки стремежа на българските родители да възпитат култура на полезно хранене у най-малките.

Кулинарната книжка на Нестле България е създадена с цел да мотивира родителите да изготвят балансирани ястия за своите деца, като по този начин осигурява на най-малките пълноценен и здравословен начин на живот. Тя е изградена от рецептите на любители готвачи от цялата страна, които споделиха с Нестле своите идеи за детско балансирано меню. Мисията на Нестле подпомогнаха още и кулинарните блогъри Теодора Титова, Венета Романски и Никол Кунева, както и създателят на микро пекарна и занаятчийски сладолед Савина Николова, които дадоха своя принос към мисията за здравословно детско хранене, споделяйки любимите балансирани рецепти на своите деца. 

Рецептите, включени в детската кулинарна книжка на Нестле, са специално селектирани от специалисти-нутриционисти, така че да са вкусни, полезни, но и лесно изпълними от непрофесионални готвачи. В допълнение всички детски ястия в книжката с рецепти са базирани на принципите на „Порция Баланс“ – универсалния метод на Нестле за изготвяне на питателно и разнообразно детско меню, който гарантира, че детето приема нужните за него хранителни вещества.

Инициативата успя да подпомогне 10 000 български родители в тяхната мисия за изграждане на навици за балансирано хранене у децата и цели да достигне до още повече в бъдеще. Книжката е лесно достъпна в дигитален вариант и може  да бъде изтеглена безплатно от всеки родител през сайта на компанията: 

Повече за програмата „Нестле за по-здрави деца“


„Нестле за по-здрави деца“ е програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години и да помогне на техните родители и учители във възпитаването на позитивни хранителни навици. Програмата включва:

  • разпространението на образователно съдържание за балансираното хранене сред българските училища и детски градини
  • дигитални кампании, които целят да вдъхновят родители и деца да готвят заедно балансирана храна
  • инициативи, насърчаващи активния начин на живот сред децата в тази възрастова група

Разпространението на образователното съдържание стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката и нашите партньори - „Музейко“ и „Маргаритка“. През 2018 г. образователната програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна.

До този момента, образователното съдържание на „Нестле за по-здрави деца“ е достигнало до над 30 000 деца в детски градини и училища в цялата страна, а дигиталните инициативи на Програмата достигат до хиляди родители и учители. Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк: Нестле за по-здрави деца