Sort by
Sort by

Нестле България става част от Нестле Южна и Източна Европа, с изпълнителен директор Алесандро Занели

София, 07 януари, 2022

alessandro zanelli CEO Nestle
Назад

Нестле, най-голямата компания за храни и напитки в света, обявява създаването на новата си федерация Нестле Южна и Източна Европа и назначава Алесандро Занели за изпълнителен директор от 1 януари 2022 година. Новият пазар ще обедини два успешни пазара Нестле Югоизточен пазар (България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения, Босна и Херциговина, Черна гора, Северна Македония, Косово,) и Украйна и Молдова.Това решение бе взето в рамките на глобалната трансформация на Нестле групата и е възможност за затвърждаване на позициите на компанията, увеличаване на категорийния фокус, развитие на хората в компанията и петте локални управленски хъба: София, Букурещ, Загреб, Белград и Киев. Новият пазар ще разполага с 5 производствени фабрики и над 8 000 служителя.

„Много съм щастлив да бъда част от тази значима трансформация, която цели да разшири нашите успехи и да ускори бизнес развитието в резултат на увеличение на мащаба и обединяване на  географското ни присъствие. Ние ще трансфомираме структурата на пазара ни по начин, който да ни позволи да постигаме най-дръзките си цели, да постигаме амбициозни резултати и да спечелим във всяка категория и във всяка география. Нашата цел е да направим организацията си по-силна, по-бърза и със силен фокус върху хората и консуматорите ни да продължаваме нашето регенеративно пътешествие.„ каза Алесандро Занели, изпълнителен директор на Нестле Южна и Източна Европа

Новият изпълнителен директор на Нестле Южна и Източна Европа г-н Алесандро Занели има над 20 години професионален опит в Нестле, основно в бизнеса за Храни за домашни любимци.  Кариерното му развитие започва като бранд мениджър в Пурина, включва позиции на Маркетинг директор за Централна Европа,  кънтри мениджър в Унгария и Нидерландия, мениджър на Нестле Пурина за Източен регион, базиран в Москва, а от 2019 година, г-н Занели е директор на пазарите Украйна и Молдова. 
Неговата роля на новата позиция ще е да направи организацията още по-силна, ефективна  и резултатно ориентирана с фокус върху удовлетворението на потребителите и мотивираността на служителите в новата федерация. 

Лешек Вончиш досегашният изпълнителен директор на Нестле Югоизточен пазар поема управлението на Нестле Турция, която е част от зона Среден Изток и Северна Африка.

Leszek Wacirz former CEO Nestle SEM

Настоящото обединение на два успешни пазара в един има за цел да засили още повече позициите на Нестле в Европа и да ускори бизнес развитието на компанията в региона като използва максимално ефективно увеличения мащаб на пазара и максимизира ролята на категорийното портфолио, в обслужването на над 95 млн консуматора.

“Създаването на федерацията на Нестле Южна и Източна Европа е важна стъпка към засилването на тежестта на Нестле България на глобалната карта на бизнеса. Създаването на новия пазар за нас е и възможност да подчертаем значимостта и приноса на нашата  фабрика София, която е компетентен център за производство на 2 глобални марки - KitKat и Smarties, с износ към над 35 страни в света,. Увеличението на мащаба на новата структура още повече засилва позициите на  страната ни  да добавя стойност, както към новия пазар, така и към развитието на българската икономика като стратегически инвеститор и партньор” - каза Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България.


За Нестле


Нестле e най-голямата компания за храни и напитки в света. Присъства в 189 държави и нейните 300 000 служителя са посветени на целта на Нестле да подобрява качеството на живот и да допринася за по-здравословно бъдеще. Нестле предлага широко портфолио от продукти и услуги за хора и домашни любимци. Нестле има повече от 2000 марки, които включват имена икони като  Nescafé, Nespresso, Maggi and Nesquik. Представянето на компанията е подкрепено от глобалната стратегия за Балансирано Хранене и Балансиран начин на Живот. Централата на Нестле е във Веве, Швейцария, където компанията е основана преди 150 години.