Sort by
Sort by

Поли Генова, Хоумлес и трупата на Театър на Армията се присъединяват към звездния олимпийски отбор на „Нестле за Живей Активно! Град 2022“

В първото вечерно издание на инициативата под мотото „Активни ден и нощ“ освен звезди ще се включат и над 80 спортни и танцувални клуба, които ще предизвикат столичани да се движат и забавляват от 18 часа до полунощ на 18 септември 
Живей Активно 2022 Ден и нощ
Поход на майки с деца, маратон на четири лапи, атрактивно шествие на тротинетки, дронове и велосипеди, танцов флашмоб и поход на бързоходци ще тръгнат от 5 лъча към главната сцена пред  НДК, където ги очакват танцови предизвикателства, спортни демонстрации, игри, награди и висок градус на доброто настроение. 
Олимпийските шампиони Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Екатерина Дафовска, заедно със звездите на шоубизнеса Поли Генова, Алфредо Торес, Хоумлес, актьорите от Театър Българска Армия, както и Евгени Иванов-Пушката и Маруся Иванова, състезателките от волейболен клуб Марица, триатлонистът Момчил Димитров, треньорът на четириногите Асен Аролски и много други ще поведат всички ентусиасти, които избират активния начин на живот и забавление като алтернатива на скуката и заседналостта. 
Забавлението и движението ще продължат и извън сцената с „Нощ на отворените фитнеси“, където над 10 зали на Pulse Fitness & Spa,  Атлетик и Next Level ще работят безплатно от 22:00 до 00:00 часа, а звездният отбор на „Нестле за Живей активно! Град 2022!“ ще води различни спортни активности – от йога и пилатес, през зумба до кардио и силови тренировки. 

„Запазете датата 18-ти септември и кажете „Да“ на активния начин на живот, защото движението е здраве, щастие и обмен на позитивна енергия. Каним ви в отбора на „Нестле за Живей Активно! Град 2022“, в който всички печелим заедно!“

Нели Ангелова
Нели Ангелова Директор Комуникации на Нестле за Югоизточен пазар

 

Брандовете на Нестле България NESCAFÉ® 3in1, PURINA, NESTLÉ Fitness®, NESCAFÉ® Frappé, NESCAFÉ® Dolce Gusto®, NESTLÉ GERBER®, NESTLÉ NESQUIK®, KITKAT®, SMARTIES®, LION®, NESTLÉ МУРА® и Нестле за По-здрави деца ще се грижат за широките усмивки на всички гости с много награди и изненади.

Полезна информация:

Според изследвания на психолози физическите упражнения ефективно облекчават стреса, всяка форма на активно движение успешно предпазва от поява на симптоми на тревожност, повишава способността ни за самоконтрол и ефективността ни. 
Има много проучвания, разглеждащи физическата активност на различни нива спрямо интензивността и влиянието върху настроението на хората. Повечето изследвания установяват, че аеробните упражнения с нисък интензитет – за 30–35 минути, 3–5 дни в седмицата, за 10–12 седмици – са най-добрата комбинация за повишаване на нивата на положителните настроения (напр. ентусиазъм, бдителност).
В България само 36,5% от юношите (10-19 години) и 12,8% от възрастните (20-65 години) извършват достатъчна физическа активност според данните за 2021 г., изнесени от Европейската комисия. А в основното и средното образование има задължителни едва 3-3,5 часа седмично физическа активност.
Можем да променим тази тревожна статистика като бъдем проактивни, сами намерим своята предпочитана форма на активно движение и  я превърнем в навик.

Повече за инициативата:

„Нестле за Живей Активно!“ вече 17 поредни години работи за промотиране на по-целесъобразно и здравословно ежедневие на българите. Водени от убеждението, че активният начин на живот може да бъде алтернатива за всеки, инициативата се провежда с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Столична Община, а основен партньор на изданието „Нестле за Живей активно! Град 2022“ е #BEACTIVEDAY и Българска асоциация за здраве и фитнес. Инициативата се провежда в партньорство с Българска федерация по художествена гимнастика, Българска федерация по биатлон, Българска федерация лека атлетика,  Pulse Fitness & Spa, Атлетик Фитнес, Next Level, Pirin Spring, Екопак, Asics, Държавната агенция за закрила на детето, Заедно в час, 5 KM RUN. И с медийната подкрепа на Darik radio, Bg Radio, 24chasa, Netinfo, dir.bg, Offmedia, Webground, Sportal group, Dsport, Skafeto​.

Очаквайте пълна информация за събитието във Фейсбук и на сайта на „Нестле за Живей Активно! Град 2022“.