Sort by
Sort by

Български блогъри вдъхновени от безплатната детска кулинарна книжка с рецепти на „Нестле за по-здрави деца“

Теодора Титова, Венета Романски, Никол Кунева и Савина Николова приготвят полезните ястия за своите деца с помощта на рецепти от други български родители
detska kulinarna kniga
Назад

Популярните кулинарни блогъри Теодора Титова, Венета Романски, Никол Кунева, както и създателят на микро пекарна и занаятчийски сладолед Савина Николова бяха сред първите, които изпробваха рецептите от първата българска кулинарна книга за детско балансирано хранене на „Нестле за по-здрави деца“. 

digitalna kniga na umem telefon


Над 450 родителите споделиха любимите балансирани рецепти на своите деца, а общо 51 рецепти бяха включени във финалната книжка на Нестле. Кулинарните блогърки, а и всички български родители вече могат да черпят кулинарни идеи за създаване на вкусно и полезно балансирано ястие за своите деца от безплатната кулинарна книга на „Нестле за по-здрави деца“. Десетки кулинарни изкушения - от неустоими десерти до питателни и разнообразни вечери вече са на разположение за всички български родители в книжката на Нестле.

„Дойде и този момент - книгата на Нестле „За по-здрави деца“ е вече факт. Не мога да скрия вълнението си, че моя рецепта също стана част от книгата и ще може, наред с всички останали прекрасни здравословни предложения, включени в нея, да вдъхновява родители и деца в пътя към здравословния начин на живот“, споделя кулинарният блогър Венета Романски. Със своите последователи Венета сподели как със своя син Йоан заедно приготвят вкусните  и лесни рецепти включени в книгата и се наслаждават на разнообразието от кулинарни предложения.

teodora titova

Кулинарният блогър Теди Титова също не скри своето вълнение от публикуването на книгата на Нестле. В своя профил в социалните мрежи тя сподели колко е щастлива от факта, че със своята Рая е взела участие в инициативата и изказа благодарност към родителите, които също са се включили в инициативата и чиито рецепти също намериха своето място във финалната книжка на Нестле. “Горда съм, че съм част от кампанията, защото тя адресира важен за мен въпрос, а именно отглеждането на по-здрави деца. Благодаря и на Нестле за прекрасната инициатива, която вдъхновява хиляди български деца и родители да водят по-добър начин на живот.“ 

„Много сме развълнувани, защото вече можем да си изберем от цели 51 нови здравословни рецепти, които да пробваме заедно в кухнята.“, сподели също блогърката Никол Кунева. Заедно с нейния син Алекс често приготвят домашни ястия заедно, а здравословното хранене е неин пръв приоритет. Именно затова, Никол подкрепи мисията на Нестле за изграждане на по – добро и здравословно бъдеще за български деца, вярвайки, че именно храната е основна при правилния растеж и развитие на децата.

nikol kuneva s aleks

Книгата на Нестле цели да вдъхнови хиляди родители и любители кулинари да изградят полезни хранителни навици у своите деца. Тя е в изцяло в дигитален вариант и може  да бъде изтеглена безплатно от всеки родител през сайта на компанията: https://bit.ly/3witUTG

Повече за програмата „Нестле за по-здрави деца“

„Нестле за по-здрави деца“ е програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години и да помогне на техните родители и учители във възпитаването на позитивни хранителни навици. Програмата включва: 

  • разпространението на образователно съдържание за балансираното хранене сред българските училища и детски градини
  • дигитални кампании, които целят да вдъхновят родители и деца да готвят заедно балансирана храна
  • инициативи, насърчаващи активния начин на живот сред децата в тази възрастова група

Разпространението на образователното съдържание стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката и нашите партньори - „Музейко“ и „Маргаритка“. През 2018 г. образователната програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна.
До този момента, образователното съдържание на „Нестле за по-здрави деца“ е достигнало до над 30 000 деца в детски градини и училища в цялата страна, а дигиталните инициативи на Програмата достигат до хиляди родители и учители. Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк: Нестле за по-здрави деца.