Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

4-ма младежи заеха ключови позиции в Нестле България за един ден

Компанията показа реални бизнес процеси пред ученици в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“ и кариерен форум „Професиите на бъдещето“

cveti i hristiana
Назад

Като част от дългосрочния ангажимент на Нестле България да предлага възможности за работа и учене на младите хора у нас, компанията се включи в кариерен форум „Професиите на бъдещето“ и „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт.

Защо е важно да открием смисъла в работата си, за да се чувстваме пълноценни на работното си място? Отговорът на този въпрос даде Албена Колячева в рамките на кариерния форум „Професиите на бъдещето“ пред повече от 350 младежи. Албена е част от най-голямата компания за производство на храни и напитки в света Нестле и отговаря за стратегическото развитие на група продукти с марката MAGGI® и маркетинга на бранда на Югоизточния пазар – България, Румъния, Сърбия, Косово, Северна Македония, Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина и Черна гора.

“Това, което научих, докато се изкачвах по стълбичката на успеха в моя професионален път, е, че когато правиш това, което обичаш, постигаш целите си с лекота. Точно това послание бих искала да предам на младите хора, които все още търсят своето кариерно развитие“, сподели Албена Колячева.

Отговаряйки за 9 държави в Европа, тя изтъкна предимствата на дистанционната работа, гъвкавото работно време и работата с виртуални екипи, като по този начин всеки служител може постигне баланс между работата и личното време.

Четирима ученици/студенти влязоха в ролите на мениджъри от компанията в „Мениджър за един ден“, инициатива, в която Нестле България участва за поредна година.

Пресиана, Александра, Християна и Димитър научиха какво е да се грижиш за репутацията и устойчивото развитие на компанията или да следиш за финансовите резултати на Нестле у нас. Те заеха мястото на Христина Косева – Мениджър Финансов контрол в Нестле България, Мария Христова-Швец – Мениджър Вътрешни комуникации и Координатор Европейски въпроси, Цветелина Илиева – Мениджър Управление и привличане на таланти и Веселка Петрова – Ръководител в Правен отдел. Позицията на Цветелина Илиева, Мениджър Привличане и управление на таланти за Нестле Югоизточен пазар, се нареди на второ място сред най-желаните по време на тазгодишното издание на инициативата  с общо 41 кандидати.

„Това, което научих днес, е, че за да се развия успешно в професионалния си път, едно от ключовите качества, върху които трябва да наблягам, са комуникационните умения. Прекарах ден, изпълнен с много срещи, и останах приятно изненадана, че ежедневието на един мениджър може да е толкова интересно и разнообразно.“ Сподели Александра Илиева, ученичка, която също беше част от „Мениджър за един ден“ в Нестле България.

Nestle needs YOUth:

Нестле има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 20 години развива стажантските си програми. В рамките на инициативата  „Нестле се нуждае от младите хора“ в България над 400 младежи под 30-годишна възраст имаха възможността да започнат постоянна работа, стаж или практика на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. Нестле България пое ангажимент да продължи със стажантските програми, обучения и подготовка за работа до 2020 г., като предложи възможности за работа и учене на още над 300 млади хора.

В глобален план до 2020 г. Nestlé ще предложи на младите хора 15 000 стажантски програми и обучения като част от цялостния си ангажимент да осигури 35 000 работни места за младежите в Европа, Близкия Изток и Северна Африка. За периода 2014-2016 в Европа компанията вече е осигурила над 32 000 възможности за работа и стаж, надхвърляйки първоначалната си цел от 20 000.