Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

215 000 работни места и възможности за обучение са предоставили Нестле и Алианс за младежта през последните три години

vet week
Назад

В началото на Международната седмица на дуалното образование Нестле и европейските партньори на Алианс за младежта обявиха, че през последните три години са предложили повече от 215 000 работни места, обучения и стажове на младежи.

Марко Сетембри, изпълнителен директор на Нестле за зона Европа, Близък Изток и Северна Африка (EMENA), заяви: „Гордея се с резултатите, които постигнахме с Алианса за младежта. От началото на инициативата през 2014 г. събрахме 340 бизнес партньори и създадохме 1100 схеми за стаж и практика в региона EMENA. Ще продължим да популяризираме това като възможност за професионално израстване на младите хора. “

Инициативата следва ангажимента на Нестле да осигури 230 000 възможности за работа и обучение между 2017 и 2020 г. за младите хора в зона Европа, Близък Изток и Северна Африка (EMENA).

Нестле си сътрудничи със своите партньори от Алианс за младежта в редица иновативни проекти за насърчаване на практическото обучение и младежката работоспособност. По повод Международната седмица на дуалното образование Нестле стартира пилотен проект съвместно с Майкрософт за сертифициране на дигиталните умения на своите стажанти. Първият цикъл на проекта ще включва повече от 60 младежи от фабриките на Нестле във Франция. След приключване на обучение за дигитални умения за период от шест месеца те ще получат сертификат от Майкрософт.

Алианс за младежта си поставя за цел да подготви следващото поколение предприемачи. Инициативата обединява сили с Junior Achievement Европа - най-голямата организация за обучение по предприемачество в Европа - за да помогне на младите европейци да придобият предприемачески умения. Амбицията на това сътрудничество е да се подпомогнат 500 ученици в получаването на международна квалификация за предприемачески умения. Подкрепени от своите преподаватели и от бизнес доброволци от компаниите-членове на Алианса за младежта, учениците, участващи в програмата на Junior Achievement Европа, ще се обучават как работи една компания, как могат да генерират идеи и да откриват най-добрия начин за разработване на пазарни стратегии и тяхното осъществяване.

През ноември, в рамките на Международната седмица на дуалното образование, Нестле България също ще продължи да следва своя ангажимент и ще предостави на млади хора от професионални гимназии възможността да се докоснат до работните процеси в компанията. Младите ще имат възможността не само да посетят производствената фабрика на Нестле България, но и да участват в специални активности, които да повишат техните знания от професионалното им обучение и да развият практическия им опит чрез занимания в реална работна среда.

За “Алианс за младежта”

През 2014 г. „Алианс за младежта“, инициирана от Нестле, поема ангажимент да се разработят поредица от съвместни и индивидуални инициативи, за да се създадат възможности на младите хора за професионален опит и стаж. Също така компаниите мобилизират своите служители да бъдат активни в общността и да помогнат на младите хора в подготовката им за работа чрез практически съвети, CВ-клиники и подготовка за интервю. Партньорите в „Алианс за младежта“ са активни членове на Европейския алианс за стажове към Европейската комисия. Те насърчават стажовете и обученията като активни посланици на професионалното обучение в цяла Европа.

Сред партньорите в цяла Европа са: компанията за човешки ресурси Adecco, застрахователната компания AXA, международният производител на храни Cargill, логистичните групи CHEP и DS Smith, световната енергийна компания ENGIE, консултантската фирма Ernst & Young, социалната мрежа Facebook, производителят на парфюми и аромати Firmenich, ИТ гигантът Google, търговската верига на дребно Metro Group, световният производител на храни и напитки Nestlé, групата за изследване на потребителските нагласи Nielsen, комуникационната компания Publicis Groupe, технологичната фирма Salesforce, химическата компания Solvay, платформата за обмен на информация Twitter и международната правна кантора White & Case. Към днешна дата над 340 фирми от цяла Европа са се присъединили към „Алианс за младежта“.

https://www.youtube.com/channel/UCT2oqTwW05T84i_NqNrs99A