Sort by
Sort by

"Сензационен" растителен бургер от Nestlé

Gourmet Burger
Назад

   В разгара на сезона на барбекютата в цяла Европа Nestlé подобри своя бургер на растителна основа Garden Gourmet, за да му придаде още по-мек вкус и текстура. Сега той е толкова невероятно сочен и вкусен, че наистина заслужава име, което го прави оправдано: Garden Gourmet Sensational Burger.

  Новият бургер вече може да се намери в магазините (и върху скарите) в цяла Европа. Освен с по-богатия си вкус и текстура на месо, сега той също се готви и по-добре.

   Това е второто подобрение на бургера на растителна основа Garden Gourmet за малко повече от година, откакто беше пуснат на пазара. По-късно тази година се очакват допълнителни подобрения и иновации за бургера и други растителни продукти, тъй като експертите по растителни протеини на Nestlé, учени по храните и готвачите продължават да анализират отзивите на потребителите и да създават вълнуваща продуктова линия.

   Уейн Ингланд, ръководител на хранителния бизнес на Nestlé, заяви: „Тъй като потребителите по света търсят по-здравословни и по-устойчиви диети, ние създадохме някои от най-вкусните и здравословни храни на растителна основа. Новото име на Gourmet „Sensational“ предизвиква сетивата, които се стимулират от нашия бургер: видимата трансформация и аромат при готвене, звукът от него, шипящ в тигана или на скарата, страхотният вкус и текстура.“

   Сензационният бургер Garden Gourmet има някои от най-добрите хранителни стойности за бургер на растителна основа на пазара, като притежава рейтинг Nutri-Score 'A'. Освен това отчита много по-ниски емисии на CO2 и използва по-малко вода и земя в сравнение с говеждия бургер.

   Той съчетава естествен соев и пшеничен протеин, цвят от естествени растителни екстракти, рапично и кокосово масло и е с патентован метод за ферментиране на растителните съставки, за да се засили ароматът на „umami“.

   Торстен Пол, ръководител на технологичния център на Nestlé в Зинген, Германия, специализиран в храните на растителна основа, заяви: „Ние сме фокусирани върху произвеждането на конкурентни растителни продукти, които са едновременно питателни и страхотни. Нашите експерти непрекъснато проучват нови технологии и рецепти, за да предоставят широк спектър от растителни иновации, които имат правилната текстура, правилния вкус, както и превъзходен хранителен профил. "

   Nestlé се ангажира да предоставя по-вкусни, питателни и на растителна основа възможности за потребителите по целия свят. Хората продължават да търсят различни начини да се хранят по-здравословно и да намалят екологичния отпечатък на от храненето си. Nestlé обяви амбицията си да постигне нулеви нетни емисии на парникови газове до 2050 г., включително чрез предлагане на повече растителна храна и напитки.
Компанията работи в сферата на храните на растителна основа от около 20 години. Марката Garden Gourmet се радва на наследство, което започва преди около 35 години като пионер в храните на растителна основа.

  Както Уейн Ингланд добави: "Ние познаваме растителната храна и заместителите на месото. Правим това толкова дълго, колкото никой друг и ще продължим да фокусираме енергията си върху това, което наистина има значение за потребителите - доставяйки наистина изключителни продукти на растителна основа, които са добри както за хората, така и за планетата. "
   
   Други продукти на Gourmet „без компромиси“, включително колбаси и растителни колбаси, също ще носят името „Sensational“.