Sort by
Sort by

Нестле за Живей Активно предизвика Владо Николов да ходи пеша

live actively
Назад

Волейболният ас предизвика олимпийската шампионка Екатерина Дафовска да се включи в инициативата Нестле за Живей активно на 22 септември

Тази година Нестле за Живей Активно! отправи предизвикателство към всички свои партньори и привърженици да оставят автомобилите си, за да извървим заедно 15 000 000 крачки пеша на 22 септември. От своя страна Владо Николов не само прие, но и отправи призива към Екатерина Дафовска. Най-мащабната кампания за балансирано хранене и активен начин на живот, която се превърна в национално движение, ще се проведе в София, като заедно със Столична община са определени 4 пешеходни маршрута, които всеки може да мине в рамките на Европейския ден без коли. https://www.facebook.com/events/934273030392040

Владо Николов бе предизвикан да се включи в инициативата от семейството на неговия бивш съотборник Евгени Иванов - Пушката. „Идеята да изминем 15 000 000 крачки заедно е страхотна и ни дава възможност да допринесем към едно по-добро бъдеще както за себе си, така и за природата ни“., коментира Владо Николов. Той сподели и че се придвижва основно пеша в града тази година, тъй като е сменил семейното си жилище и вече използва възможно най-малко автомобила. Така той и семейството му се придвижват до детската градина, до работа и по този начин могат да останат във форма и в добро настроение. На свой ред той отправи ново предизвикателство към олимпийската шампионка Екатерина Дафовска.

Всички биха могли да се включат в инициативата на Нестле за Живей Активно на 22 септември, независимо че не са професионални спортисти като Дафовска и Николов. Събитието ще се проведе в рамките на Световната седмица на мобилността в Европейския ден без автомобили. Идеята е възможно най-много хора да се раздвижат активно и да докажат, че могат поне за ден да оставят колите. Тази година участниците ще имат възможността да извървят заедно 15 000 000 крачки пеша, което в цифри се равнява на 3 000 изкачвания на връх Мусала, 30 пъти ходене до морето и 30 преплувания на река Искър.

За втора поредна година ще се проведе в рамките на инициативата ще се проведе и национален конкурс с подкрепата на НСОРБ (Национално сдружение на Общините в Република България), като всяка община ще има възможност да се включи в празника на движението.

Повече за Нестле за Живей Активно!: https://bit.ly/3lGzFGl

От старта на Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, инициативата е излязла от рамките на кампания и се превръща в национално движение. Повече от 450 000 българи са участвали през годините, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активен начин на живот. През 2019 г. „Нестле за Живей Активно!“ успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините. През 2020 г. за първи път се проведе и зимното издание в Боровец, с подкрепата на Бороспорт и община Самоков.

През последните 14 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и Министерство на младежта и спорта.