Sort by
Sort by

Нестле България се включва в общите усилия в борбата срещу COVID-19

Nestle Cares
Назад

„Във времена като днешното ние трябва да помислим за най-важното – нашия живот. Още от своето създаване, Нестле се грижи за подобряване качеството на живота чрез по-добра храна – с революционното откритие на Анри Нестле на формулата за адаптирано мляко за бебета, до създаването на разтворимото кафе, което да подкрепя войниците по време на Втората световна война. Днес всеки един от нас е важен в борбата с опасния вирус и затова ние ще подкрепим най-нуждаещите се“, коментира Петър Стоилов – изпълнителен директор на Нестле България.

Нестле България се включва в общите усилия срещу COVID–19, като осигурява продукти от първа необходимост за хората, които са на първа линия в борбата срещу вируса, както и за най-нуждаещите се групи от населението. Първите 17800 порции храна и над 25000 кафе-напитки вече са на път към осъществяване на благородната си мисия.

В допълнение, към момента компанията е осъществила и финансова подкрепа  за закупуване необходимите защитни материали за медиците в болниците в Габрово – МБАЛ „Тота Венкова“, МБАЛ Бургас ЕАД, УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, както и Пирогов. В това се изразява пълната подкрепа към всички, които се борят неуморно срещу разпространението на вируса всеки ден. Нестле България адмирираме и усилията и на десетките доброволци, които ежедневно допринасят в борбата с решителността и усилията си.