Sort by
Sort by

Живей Активно! те призовава – „Бъди добрият пример за теб и близките ти“ на 22 септември

Инициативата ще се проведе в рамките на Световната седмица на мобилността и предизвиква всички да бъдат активни в новата реалност

Live actively
Назад

Най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот Нестле за Живей Активно!, превърнала се в национално движение, се завръща на 22 септември. Спазвайки всички мерки за социална дистанция, тази година Нестле България ще призове всички да бъдат „добрият пример“, като с минимални усилия, всеки от нас може да допринесе към по-добро бъдеще. Как ще се случи това? Избирайки един от четирите маршрута в столицата, всеки може да бъде причината за своето по-добро здравословно и психическо състояние, изминавайки разстоянието пеш, на колело, тротинетка, ролери или друго. Освен това, избирайки ходенето пред шофирането дори и за 16 км. на седмица би елиминирало 500 килограма въглеродни емисии годишно. Така Нестле призовава да се грижим за здравето си и същевременно за природата.

„Движението е здраве и всеки може да се погрижи за него и формата си като се движи повече. Винаги, когато имате време, можете да замените автомобила с една качествена разходка. Освен че поддържа формата ни, ходенето е полезно и за нормалната сърдечна дейност и дори психическото състояние на всеки“, коментира Олимпийската легенда Йордан Йовчев и призова на 22 септември всички да оставят колите си и да направят една хубава разходка по време на Нестле за Живей Активно!. Какво още каза Йордан Йовчев можете да намерите тук: https://jiveiaktivno.bg/zdravosloven-zhivot/aktiven-zhivot/sport/peshekhoden-den-tonus-dobro-nastroenie-i-grizha-za

„Спортното“ семейство Евгени Иванов – Пушката и Маруся Иванова вече споделиха своя принос към придвижването пеша, като успяха заедно да извървят 23 000 крачки. На свой ред те предизвикаха волейболния шампион Владимир Николов да бъде добрият пример и да призоват всички да се включат на 22 септември в инициативата.

Връщайки се в историята на Нестле за Живей Активно!, кампанията стартира символично с пешеходен поход в София, чрез който обръща внимание на проблема с обездвижването и затлъстяването. Тази година, по случай 15-та годишнина от началото на кампанията, ще бъдат изтъкнати ползите от придвижването пеша, като събитието ще се проведе в рамките на Световната седмица на мобилността в Европейския ден без автомобили. Още от самото начало Столична община подкрепя най-голямата инициатива за активен начин на живот, а тази година 4-те маршрута са определени именно с подкрепата на Общината и ще превърнат националния празник и в такъв на движението.

За втора поредна година ще се проведе и национален конкурс с подкрепата на НСОРБ (Национално сдружение на Общините в Република България), като всяка община ще има възможност да се включи в празника на движението.

Повече за Нестле за Живей Активно!: https://bit.ly/3lGzFGl

От старта на Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, инициативата е излязла от рамките на кампания и се превръща в национално движение. Повече от 450 000 българи са участвали през годините, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активен начин на живот. През 2019 г. „Нестле за Живей Активно!“ успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините. През 2020 г. за първи път се проведе и зимното издание в Боровец, с подкрепата на Бороспорт и община Самоков.

През последните 14 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и Министерство на младежта и спорта.