Sort by
Sort by

Българска федерация по биатлон се присъединява към голямото семейство на Нестле за Живей Активно!

Това е първият зимен спорт, който става част от инициативата

biathlon1
Назад

Нестле за Живей Активно! разширява своя обсег и от настоящата година Българска федерация по биатлон става част от голямото семейство на най-мащабната кампания за спорт и балансирано хранене у нас. Това е и първият зимен спорт, който ще се включи в инициативата. Като част от партньорството Нестле България ще подпомогне дейността на 16 спортни клуба по биатлон, като осигури оборудване, което да се използва както за тренировки на бъдещите шампиони, така и по време на състезания.

„Водени от стремежа си да мотивираме все повече българи да се хранят балансирано и да се движат повече, включихме в Нестле за Живей Активно! и един спорт, който е не само многокомпонентен, но и възпитава важни навици у подрастващите. Също така това е и първият зимен спорт, част от инициативата, защото е важно хората да се движат постоянно без значение от сезона“, сподели Нели Ангелова, Директор Комуникации на Нестле Югоизточен пазар.

Биатлонът е Олимпийски зимен спорт, който комбинира ски бягане и стрелба с малокалибрена пушка на 50 метра. Съчетаването на двата спорта, които са различни по своята същност, налага придобиване на умения и навици както на физическо, така и на психическо ниво при младите. Това е активност, която носи не само ползи за здравето, но и много емоции, както за практикуващите го, така и за зрителите.

„Като човек, израснал със спорта, за мен той е начин на живот. Вярвам, че е много важно да мотивираме младите да спортуват, защото спортът е в основата на всичко. Именно затова много се радваме, че Българска федерация по биатлон се включва в инициативата Нестле за Живей Активно! и заедно ще имаме възможност да популяризираме ползите от движението сред българите“, каза Екатерина Дафовска, най-успялата българска биатлонистка, двукратен Олимпийски шампион и президент на БФ Биатлон.

Повече за Нестле за Живей Активно!:

През последните 13 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

От старта на инициативата Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, посланието за ползите от повече движение и по-добра храна е достигнало директно до над 350 000 българи. През 2018 г. кампанията придоби национално покритие и мотивира хиляди хора от цяла България да се движат повече, като успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова.