Sort by
Sort by

НЕСТЛЕ ПРЕДСТАВЯ “АЛИАНС ЗА МЛАДЕЖТА”

Назад

 

НЕСТЛЕ ПРЕДСТАВЯ “АЛИАНС ЗА МЛАДЕЖТА” (ALLIANCE FOR YOUTH) В ЕВРОПА

 

Нестле разширява своята инициатива за младежка заетост Nestlé Needs YOUth, създадена с цел да допринесе за справяне с безработицата сред младите хора в Европа. Компанията създава нова схема със своите бизнес партньори, наречена “Алианс за младежта” (Alliance for YOUth). Към днешна дата в рамките на Nestlé Needs YOUth, компанията е подпомогната близо 5 000 младежи да намерят възможности за работа или стаж.

“Алиансът за младежта” ще спомогне за мобилизирането на компании, които са решени да подпомогнат младите хора в Европа да получат възможности за работа. Днес в Лисабон, председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, министър-председателят на Португалия Педру Пасуш Коелю, вицепремиерът на Португалия Паулу Порташ и министърът на солидарността, заетостта и социалната сигурност, Педро Мота Соареш, се присъединиха към главния изпълнителен директор на Нестле Европа Лоран Фрекс и бизнес партньорите на Нестле, като се включиха към Европейския алианс за професионална практика на Европейската комисия - "European Alliance for Apprenticeships".

„Чрез присъединяването на повече от 150 компании от цяла Европа, “Алиансът за младежта” на Нестле е първото паневропейско бизнес движение, което се ангажира да подобри възможностите за нашите млади хора в един предизвикателен трудов пазар“, заяви Лоран Фрекс, главен изпълнителен директор на Нестле Европа.

 „Приветствам подкрепата, която инициативата оказва на Европейския алианс за професионална практика, повишавайки усилията за насърчаване на професионалното обучение и осигурявайки стажантски програми в цяла Европа.“, каза председателят на Европейската комисия г-н Барозу.

Партньорите на Нестле: Adecco, Axa, Cargill, CHEP, DS Smith, Ernst and Young (EY), Facebook, Firmenich, Google, Nielsen, Publicis Groupe, Salesforce.com, Twitter и White&Case подписаха своя ангажимент към Алианса по време на събитието. Към тях се присъединиха и 13 португалски фирми, които работят с Нестле. Други партньори от цяла Европа, които се присъединяват към “Алиансът за младежта”, ще бъдат обявени през септември тази година.

„В допълнение към ангажимента на Нестле да предложи 500 работни места в Португалия, нашите местни бизнес партньори се ангажираха да открият най-малко 3 000 стажантски места през следващите три години“, заяви Жак Ребер, главен изпълнителен директор на Нестле Португалия.

Ангажиментът на “Алианс за младежта”

“Алианс за младежта” е обединение на водещи европейски компании, които осъзнават, че безработицата сред младите хора е основен социален и икономически проблем на континента. Те поемат ангажимент да помогнат за неговото решаване, като участниците в Алианса се ангажират:

1)         да бъдат активни членове в Европейския алианс за професионална практика на Европейската комисия, като промотират стажантски програми и обучения и като станат активни посланици на този подход в цяла Европа.

2)         да разработят редица съвместни инициативи, които да предложат на младите хора полезен професионален опит и стажове.

3)         да мобилизират своите служители да вземат участие, като помогнат в подготвянето за работа на младите хора и като предложат съвети и консултации за оформяне на автобиография и протичане на интервю за работа.

Още по темата:

Силен старт за инициативата за младежка заетост на Нестле: http://www.nestle.com/media/newsandfeatures/strong-start-for-nestle-youth-employment-initiative

Нестле стартира инициатива за младежка заетост в Европа: http://www.nestle.com/media/newsandfeatures/nestle-european-youth-employment-initiative