Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВИ „АЛИАНС ЗА МЛАДЕЖТА“ В ШВЕЙЦАРИЯ

Назад

НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВИ „АЛИАНС ЗА МЛАДЕЖТА“ НА БИЗНЕС ФОРУМ В ШВЕЙЦАРИЯ

 

На 15 юни в в Цюрих се проведе Бизнес форум, в който участие по покана на българския посланик в Швейцария, г-жа Меглена Плугчиева взе и изпълнителният директор на Нестле България г-н Хуан Карлос Пералехо.

Форумът бе част от  организираното посещението на Премиера Бойко Борисов в Конфедерация Швейцария и целеше да представи швейцарски компании - инвеститори в България. Нестле България бе поканена да представи инвестициите си в човешкия капитал.

Хуан Карлос Пералехо представи пред близо 100 участници, представители на бизнеса и правителството постиженията на Нестле България в посока намаляване на безработицата сред младежите на възраст до 30 години. Участниците във форума бяха запознати с прогреса и постиженията на  „Алианс за младежта“ в Европа и в България – инициативата, в която Нестле България заедно със своите бизнес партньори освен възможности за работа на младите хора, осигурява и възможности за повишаване готовността за започване на работа чрез провеждане на CV работилници, презентации и дни  на отворените врати в компанията.

Инициативата „Алианс за младежта“ в България бе оценена високо както от местната бизнес общност, така и от Посланика на България в Конфедерация Швейцария – Н.П. г-жа Милена Плугчиева. Тя изпрати специално писмо до Нестле България, в което благодари за участието на Хуан Карлос Пералехо и дава признание на компанията като един от най-големите и дългосрочни инвеститори в България.