Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Над 70 младежи се включиха в турнира по плажен волейбол ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Назад
София,
От първото издание на инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! до днес повече от 168 000 души са взели участие в спортните активности заедно с най-големите спортни звезди на страната
Над 70 участници се включиха в турнира по плажен волейбол ЖИВЕЙ АКТИВНО!
Над 70 участници се включиха в турнира по плажен волейбол ЖИВЕЙ АКТИВНО!, който се проведе на 14-ти юли в Национална спортна академия. Участниците бяха избрани лично от волейболните легенди Евгени Иванов – Пушката и Ники Николов още по време на волейболните активности на голямото събитие на 23-ти юни в Южния парк. 
 
Победител в турнира по плажен волейбол стана отбор СГСАГ
Победител в турнира по плажен волейбол стана отбор СГСАГ, който надви другия фаворит за купата - ОТБОР 5 с 2:0 гейма. На трето и четвърто място се наредиха съответно отборите ВИНКЕЛ и VARSITY. В предизвикателството участваха над 70 състезатели на възраст между 15 и 30 години, които бяха разпределени в 16 отбора. 
 
Над 70 участници се включиха в турнира по плажен волейбол ЖИВЕЙ АКТИВНО!
Не липсваше и присъствие от страна на нежната половина - два от отборите бяха съставени само от момичета, които се представиха на ниво и не отстъпиха на останалите участници в надпреварата. Въпреки че не липсваше желанието за победа и спортния хъс, всички участници се забавляваха докато спортуваха и показаха истинския дух на ЖИВЕЙ АКТИВНО! – повече настроение, в комбинация с усмивки и добро настроение. След края на турнира, освен с много награди от Нестле България, младежите си тръгнаха с редица нови приятели и положителни спомени от незабравимия летен ден, който ЖИВЕЙ АКТИВНО! организира специално за тях. 

Инициативата е част от най-голямата кампания за активен начин на живот и балансирано хранене на Нестле България – ЖИВЕЙ АКТИВНО!, която тази година се провежда в рамките на 3 месеца от лятото и започна с открит урок по гимнастика с Йордан Йовчев на 16-ти юни в зала Раковски. Дългоочакваното голямо събитие се проведе на 23-ти юни и бе посветено на Международния олимпийски ден като хиляди столичани от всички възрасти се включиха и се забавляваха активно.

Както всяка година, така и тази не липсваха и изненади. Един от дългогодишните приятели на ЖИВЕЙ АКТИВНО! Мария Гроздева, която празнува своя рожден на 23-ти юни, бе приятно изненадана от изпълнителния директор на Нестле България – г-н Хуан Карлос Пералехо. По време на традиционната официална церемония, даваща старт на събитието, г-н Пералехо поднесе торта ЖИВЕЙ АКТИВНО! на Мария Гроздева, а многобройните участници пред Националния дворец на културата я поздравиха с песен в знак на уважение. 

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11-ти юни 2006 г., до днес, повече от 168 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности заедно с най-големите спортни звезди на страната.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО! 
Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно като част от цялостната програма на Нестле България за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора са привлечени от идеята да спортуват и да се движат в името на активния начин на живот. 

 
Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и да развиват своите умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес. Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и лично на кмета на София Йорданка Фандъкова, с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, сп. Joy, Радио City, Радио NRJ, Radio Family, Fame Cards, www.sportal.bg, www.missbloom.bg и и www.mamatatkoiaz.bg и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.