Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Над 70 младежи се включиха в турнира по плажен волейбол ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Назад
София,
Jul 18, 2013
От първото издание на инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! до днес повече от 168 000 души са взели участие в спортните активности заедно с най-големите спортни звезди на страната
Над 70 участници се включиха в турнира по плажен волейбол ЖИВЕЙ АКТИВНО!
Над 70 участници се включиха в турнира по плажен волейбол ЖИВЕЙ АКТИВНО!, който се проведе на 14-ти юли в Национална спортна академия. Участниците бяха избрани лично от волейболните легенди Евгени Иванов – Пушката и Ники Николов още по време на волейболните активности на голямото събитие на 23-ти юни в Южния парк. 

Победител в турнира по плажен волейбол стана отбор СГСАГ
Победител в турнира по плажен волейбол стана отбор СГСАГ, който надви другия фаворит за купата - ОТБОР 5 с 2:0 гейма. На трето и четвърто място се наредиха съответно отборите ВИНКЕЛ и VARSITY. В предизвикателството участваха над 70 състезатели на възраст между 15 и 30 години, които бяха разпределени в 16 отбора. 

Над 70 участници се включиха в турнира по плажен волейбол ЖИВЕЙ АКТИВНО!
Не липсваше и присъствие от страна на нежната половина - два от отборите бяха съставени само от момичета, които се представиха на ниво и не отстъпиха на останалите участници в надпреварата. Въпреки че не липсваше желанието за победа и спортния хъс, всички участници се забавляваха докато спортуваха и показаха истинския дух на ЖИВЕЙ АКТИВНО! – повече настроение, в комбинация с усмивки и добро настроение. След края на турнира, освен с много награди от Нестле България, младежите си тръгнаха с редица нови приятели и положителни спомени от незабравимия летен ден, който ЖИВЕЙ АКТИВНО! организира специално за тях. 

Инициативата е част от най-голямата кампания за активен начин на живот и балансирано хранене на Нестле България – ЖИВЕЙ АКТИВНО!, която тази година се провежда в рамките на 3 месеца от лятото и започна с открит урок по гимнастика с Йордан Йовчев на 16-ти юни в зала Раковски. Дългоочакваното голямо събитие се проведе на 23-ти юни и бе посветено на Международния олимпийски ден като хиляди столичани от всички възрасти се включиха и се забавляваха активно.

Както всяка година, така и тази не липсваха и изненади. Един от дългогодишните приятели на ЖИВЕЙ АКТИВНО! Мария Гроздева, която празнува своя рожден на 23-ти юни, бе приятно изненадана от изпълнителния директор на Нестле България – г-н Хуан Карлос Пералехо. По време на традиционната официална церемония, даваща старт на събитието, г-н Пералехо поднесе торта ЖИВЕЙ АКТИВНО! на Мария Гроздева, а многобройните участници пред Националния дворец на културата я поздравиха с песен в знак на уважение. 

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11-ти юни 2006 г., до днес, повече от 168 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности заедно с най-големите спортни звезди на страната.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО! 
Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно като част от цялостната програма на Нестле България за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора са привлечени от идеята да спортуват и да се движат в името на активния начин на живот. 

Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и да развиват своите умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес. Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и лично на кмета на София Йорданка Фандъкова, с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, сп. Joy, Радио City, Радио NRJ, Radio Family, Fame Cards, www.sportal.bg, www.missbloom.bg и и www.mamatatkoiaz.bg и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.
Article Type