Sort by
Sort by

НЕСТЛЕ стартира инициатива за младежка заетост в Европа

Назад
Инициативата Nestlé needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора)

Нестле пое ангажимент да създаде 20 000 работни места за младите хора в цяла Европа през следващите три години.

Инициативата Nestlé needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора) ще предложи работа на 10 000 младежи под 30-годишна възраст и ще създаде 10 000 стажантски позиции до 2016 г.

„Днес един от всеки четирима млади хора в Европа е безработен.“ – заяви Лоран Фрекс, Изпълнителен вицепрезидент на Нестле и Директор на компанията за Европа.

Той изнесе реч на откриването на инициативата Nestlé needs YOUth в Атина, столицата на Гърция – държава, в която повече от половината младежи на възраст под 25 години са без работа.

Растеж в Европа

„Помислете си за въздействието върху нашето общество, ако тези млади хора бъдат оставени без доходи, без бъдеще, без надежда.“
 

„С растежа на нашия бизнес и инвестиции в Европа, искаме да направим всичко възможно, за да засилим и развием техните умения, както и да подобрим възможностите им за заетост, независимо от тяхното образование.“ – допълни той.

Инициативата е първата по рода си в такъв мащаб и е изградена върху дългосрочния ангажимент на компанията да инвестира в Европа в контекста на икономическа криза, каза още г-н Фрекс.

Приветствие

Комисарят на Европейския съюз по въпросите на образованието Андрула Василиу заяви, че приветства инициативата Nestlé needs YOUth като пример за това как частният сектор може да допринесе за възстановяването на Европа.

„Радвам се, че Нестле стартира тази инициатива, за да развие и затвърди уменията за работа на младите хора в Европа. Тя допринася за нашите усилия, с които целим да дадем надежда и възможности за младите хора. 20 000 младежи ще имат възможност да се реализират на пазара на труда, което показва, че частният сектор може да направи нещата различни и да допринесе за справяне с проблема с младежката безработица. Ние очакваме, че подобни дейности ще бъдат първата крачка в организирането на подобни инициативи и от други организации.“ – заяви г-жа Василиу.
 
Всички екипи на Нестле в Европа ще се включват в инициативата.

Например, Нестле ще наеме 3000 младежи във Франция, 2420 в Германия, 1250 в Испания и 1080 в Италия в рамките на три години, в т.ч. преки назначения и стажове.

Разнообразни позиции

Всички сектори ще открият позиции, предоставящи разнообразни възможности за тези, които се интересуват от работа в много различни области като производство, администрация, продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследвания и развитие.

Като част от инициативата ще има и малък брой позиции, специално предназначени да предложат на младежи от Южна Европа безценен опит, работейки за Нестле в чужбина – в Швейцария, Франция, Германия, Австрия, Скандинавските страни и Обединеното кралство.

СВЕТЛО БЪДЕЩЕ: Инициативата на Нестле за младежка заетост в Европа има за цел да подпомогне младите хора в Европа да придобият умения и да намерят работа.

Светло бъдеще

В допълнение, с цел улесняване на прехода от училище към работа, инициативата ще включва и програмата „Готовност за работа“, предоставяща кариерно консултиране за изготвяне на автобиография и обучения за провеждане на интервюта в училищата, университетите и местните компании на Нестле.

Също така, Нестле ще насърчи своите над 63 000 европейски доставчици да участват в инициативата Nestlé needs YOUth, като предложат работа или стаж на младите хора с помощта на програма, наречена „Съюз за младежта“.

„Нестле постига успехи в световен мащаб и благодарение на това,че сме успешни в Европа.“ – обясни г-н Фрекс. – „Тази инициатива има за цел да окуражава динамичността на младите, така че те да могат да очакват едно по-светло бъдеще.“

Прочетете още:

Нестле стартира инициатива за младежка заетост в Европа:
http://www.nestle.com/media/newsandfeatures/youth-employment-initiative

Нестле инвестира в иновации в Европа
http://www.nestle.com/media/newsandfeatures/innovation-driving-nestle-investments-europe

Nestlé marks its largest-ever investment in Germany 
Nestlé boosts investment in Europe with new UK factory 
Nestlé strengthens capacity with new investment in Hungary
Nestlé strengthens Nespresso with CHF 300m investment in Switzerland

Още по темата:

https://www.facebook.com/Nestle.Bulgaria