Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

105 фирми на дванадесетото издание на най-големия кариерен форум в страната „Национални дни на кариерата  2013 – Добра Кариера, Добър Живот“

Назад
България,

Близо 155 000 млади хора от цялата страна са посетили форума от старта му през 2002 г. до днес, като почти 25 000 са намерили работа или стаж

Форумът бе официално открит от Заместник-министъра на образованието, младежта и науката - Петя Евтимова

Дванадесетото издание на най-голямото младежко кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ стартира на 12 март 2013 г. в „Национален дворец на културата”, ет. 5, в София. Форумът бе официално открит от Заместник-министъра на образованието, младежта и науката - Петя Евтимова; Изпълнителния директор на Агенция по заетостта - Камелия Лозанова; Ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България - Зинаида Златанова; Конфедералния секретар на КТ „Подкрепа” - Емил Димитров; Управителя на JobTiger ООД - Светлозар Петров и Изпълнителния директор на Нестле България - Хуан Карлос Пералехо. Те пожелаха успех на тазгодишното издание на форума и по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти през 2013 г.

Изпълнителния директор на Нестле България - Хуан Карлос Пералехо

Форумът се организира от компанията за HR услуги JobTiger. По традиция Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България, подкрепя „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” и е генерален спонсор за 10-та поредна година. И тази година форумът ще се проведе в 7 университетски града, като за участие в Софийското издание на Кариери 2013 са се записали 105 фирми. 

В четвъртата година на кризата най-голямото в страната кариерно събитие отново ще предложи работни и стажантски места на студенти и млади специалисти, които искат да започнат своята кариера в България. Основни проблеми в реализацията на младите хора са липсата на трудов стаж и високата младежка безработица. „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” е форумът, в рамките на който те имат възможност да се запознаят с подходящи стажантски програми. Това е единственото по рода и мащаба си събитие в страната. Мястото, където бизнесът среща младите хора и им предоставя реален шанс за развитие и реализация в кариерата.

Заместник-министъра на образованието, младежта и науката - Петя Евтимова

Резултатите от изминалите издания на форума показват, че за дванадесет години близо 155 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили форума в търсене на подходяща професионална реализация, а почти 25 000 са започнали работа или стаж в желана от тях компания. Днес зад много от щандовете на фирмите-участници в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” стоят хора, започнали кариерното си развитие именно чрез някои от предишните издания на форума.

Изпълнителния директор на Агенция по заетостта - Камелия Лозанова

Участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно. По традиция форумът е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи). Те се провеждат в различни университети в цялата страна, непосредствено преди старта на събитието. По време на тези срещи студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

И тази година, такива „уъркшопи“ ще бъдат организирани във всички градове на форума, а семинарна програма ще има в София, Варна, Пловдив и Свищов.

Ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България - Зинаида Златанова

В софийското издание на форума със специален щанд участва и кампанията на Европейската комисия под надслов „Младежта в движение“. Там ще бъдат представени различни образователни програми и инструменти за европейска мобилност.

Освен като организатор, JobTiger за поредна година ще присъства с отделен щанд във всички градове на провеждане на „Национални дни на кариерата“, посветен на екипа по подбор на персонал. На щанда в София ще има възможност и за кариерно консултиране на посетителите. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. JobTiger работи с над 22 000 клиенти-работодатели и близо 290 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора, до опитни професионалисти и мениджъри.

Нестле България е генерален спонсор на форума за 10-та поредна година. Като компания номер едно в балансираното хранене и активния начин на живот, Нестле България е отдадена на подобряването на живота на хората навсякъде и всеки ден. Традиционното партньорство между Нестле България и организаторите на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” JobTiger е част от устойчивото и дългосрочно развитие на програмата на Нестле за корпоративна ангажираност към обществено значими инициативи. Повече от 16 години студенти и млади професионалисти имат възможност да участват в стажантски програми в Нестле България като придобиват практически познания в голяма международна компания в реална работна среда.

Стажантските програми, които се радват на голям успех, дават възможност на младите хора с малък опит да се докоснат до ключовите аспекти на един разнообразен бизнес с глобално мислене. Личната отговорност и самостоятелността са изключително важни, и благодарение на своята мотивация и отдаденост 100% от участвалите в едногодишен стаж в Нестле България за 2012 са продължили своето професионално развитие в компанията.