Изпълнителният директор на Нестле България разкри своите „рецепти за успех“

София
Изпълнителният директор на Нестле България, г-н Хуан Карлос Пералехо
В началото на месец май Изпълнителният директор на Нестле България, г-н Хуан Карлос Пералехо, взе участие в две инициативи, организирани от фондация „Заедно в час“, насочени към младите хора в България. Целта на събитията е да запознаят младежите с успели и доказани в бизнес средата личности, които да споделят ценни съвети, свързани с бъдещата им кариера.

Първата среща, “Рецепти за успех”, проведена на 7 май, събра над 60 студенти и бъдещи млади мениджъри, които с интерес дискутираха потенциала за личностен успех на младите хора у нас, както и факторите за успешно развитие на България като държава, член на Европейския съюз. Г-н Хуан Карлос Пералехо акцентира на уникалния потенциал на България да привлича чуждестранни инвестиции чрез икономическите си стимули и своите благоприятни възможности за развитие на бизнес. Природните ресурси и условията за туризъм също бяха посочени като един от важните за страната ни стимули за привличане на още повече чуждестранни туристи.

На въпросите, свързани с личните му успехи, Хуан Карлос Пералехо разкри, че неговата рецепта за кариерно развитие е усилената работа. На второ място той постави балансираното поведение и навременно планиране, както на думите, така и на действията, за да се избегнат емоционални и импулсивни реакции. Най-голям интерес сред младежите, обаче, предизвика препоръката на г-н Пералехо да развиват лидерските си умения. Той говори подробно за това какво означава да си лидер и им препоръча да анализират и да се учат от миналия си опит, но да подхождат креативно и новаторски към конкретната ситуация. Изпълнителният директор на Нестле България призова младите хора да бъдат смели и да не пропускат своя шанс за изява, като използват всички възможности, които им се предлагат.

Втората среща, организирана от „Заедно в час“ с участието на г-н Хуан Карлос Пералехо се проведе по време на час по Испански език в столичното 144 СОУ „Народни будители“. Г-н Пералехо гостува на учениците от 8-ми клас с профил музика и изкуство и сподели с тях интересни факти и лични истории, свързани с образованието и семейството си, със спорта и възможностите за прекарване на свободното време в Испания. Учениците приеха предизвикателството да разговарят на испански език със своя гост и бързо преодоляха своята стеснителност. Специално за него, няколко от осмокласниците изпълниха два музикални поздрава. Учениците изпяха емблематични за България песни, като едната от тях - „Хубава си моя горо“ бе с нетрадиционен оперен аранжимент.

Г-н Хуан Карлос Пералехо е 14-тият мениджър, който участва в поредицата „Рецепти за успех“, съвместна инициатива на фондация „Заедно в час“ и сдружение „Тук-Там“, която протича под формата на поредица от срещи с успели хора. До сега, в рамките на инициативата, своите рецепти за успех са споделили успешни личности и вдъхновяващи лектори като Министъра за развитието на електронното правителство в служебното правителство Роман Василев, Светлин Наков от Telerik, Симона Чаръкчиева от Vivacom, рали шампионът Димитър Илиев, Дарина Пенева от Stanton Chase, доц. Леандър Литов от ЦЕРН, Соломон Паси, Левон Хампарцумян, актьорите Калин Врачански и Камен Донев, предприемачът Стийв Кайл, Маги Малеева и Маги Халваджиян.