Sort by
Sort by

БУЛЬОНИ MAGGI® в подкрепа на SOS Детски селища България!

Назад

БГ ЗВЕЗДИ СЕ ОБЕДИНЯВАТ В ПОДКРЕПА НА СЕМЕЙСТВАТА ОТ SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА

 

Известни личности и топ кулинари поставят началото на дългосрочно партньорство с SOS Детски селища, обединени от Бульони MAGGI®.

 

 

Кампанията е под мотото „Топла супа всеки ден“ и е първата по рода си подобна инициатива, реализирана от известната международна марка в хранителния бранш, MAGGI®. За пръв път в България утвърдени професионални кулинари и звезди от различни сфери на шоубизнеса се обединяват в грижата си за децата от SOS Детски селища. Целта е всички заедно да споделят с SOS семействата своя собствен кулинарен опит и емоциите, които им носи хубавата храна, която приготвят във връзка с професионалните си изяви, но и вкъщи – когато го правят за близките си хора. А дарението, което марката ще направи на SOS Детски селища ще бъде предназначено за осигуряването на основна част от тяхното ежедневно меню през цялата година.

Обединените под шапката на кампанията приятели на SOS ще гостуват често в селищата в село Дрен и град Трявна и заедно с децата ще приготвят любимите им ястия, като споделят с тях интересен опит, свързан с подвизите им в кухнята, полезни съвети как да се научат сами да приготвят балансирана храна у дома и разбира се, разказват за своите първи стъпки в готвенето, за да покажат на децата колко приятно и забавно може да бъде то.

В инициативата ще се включат редица от най-добрите професионални кулинари в България. Част от изявените имена са световно-признатият Андре Токев, готвил за имена като Франц Бекенбауер, Борис Бекер, „Оейзис", Вал Килмър и Бил Клинтън; собственикът и главен готвач на ресторант „Шефс“ и носител на наградата за дебют в конкурса Ресторант на годината – Виктор Ангелов; безкомпромисният член на журито на предаването Lord Of The Chefs – Ивайло Петков; пионерът в приготвянето на изискани френски специалитети - Димо Димов; дръзкият кулинарен експериментатор - Димитър Клаклов; Ивелина Иванова – шеф готвач на списание „Меню“. Към тях ще се присъединят любимецът на малки и големи – певецът и ресторантьор Лео, певците и любители на семейния уют Део и Кирил Маричков също ще вземат участие в активностите и ще посетят децата от двете селища. В кампанията ще се включи и обичаната от всички актриса Силвия Лулчева.

 „Топла супа всеки ден“ е инициатива на Бульони MAGGI® в полза на SOS Детски селища, в която изявени кулинарни професионалисти и любими родни звезди превръщат готвенето в полезно, забавно и интересно преживяване за малчуганите.

 

 

ПОВЕЧЕ ЗА SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА:

Сдружение SOS Детски селища България осигурява семеен тип грижа за деца от 0-18 години, отглеждани извън родното семейство. SOS детските селища дават възможност на деца, лишени от родителска грижа, да растат в семейство, в среда на любов, доверие и сигурност. SOS детското селище е общност, която обединява 12-13 семейни къщи. Във всяка семейна къща се отглеждат и възпитават 5-6 деца, момичета и момчета на различна възраст, много често родни братя и сестри. За тях се грижат SOS родители. Децата посещават училищата и детските градини в съответното населено място и са интегрирани в естествената си детска среда и местната общност.

В България са изградени две SOS детски селища: SOS Детско селище Трявна е открито през 1993 г. В селището живеят дванадесет SOS семейства, като всяко обитава еднофамилна къща. Селището дава възможност за отглеждане и възпитание на 72 деца. SOS Детско селище Дрен е открито през 1995 г., с тринадесет фамилни къщи, в които се отглеждат и възпитават 78 деца от техните SOS родители.

SOS семействата живеят заедно, като формират подкрепяща селищна среда, в която децата се радват на пълноценно детство. Семействата споделят опит и си помагат взаимно. Те са неразделна част от местната общност и дават своя принос за нейното развитие. Всяко дете постепенно поема активна роля в обществото чрез своето семейство, селище и общност.

 

ПОВЕЧЕ за Бульони MAGGI®:

Кулинарният бизнес на Нестле – MAGGI® е пръв помощник на домакините по света от далечната 1883 година и се е превърнал в техен източник на вдъхновение в ежедневното приготвяне на вкусни ястия. В България Бульони MAGGI® са най-предпочитаните от потребителите кулинарни продукти.

Чрез хубавата храна показваме грижата си към своите близки, споделяме заедно с тях положителни емоции и моменти. Партньорството на марката и SOS Детски селища се основава на общите ценности, които споделят те. Стремежът към осигуряване на нормална семейна среда е от изключително значение за пълноценото израстване на децата. В кампанията под мотото „Топла супа всеки ден“ марката ще сподели своя дългогодишен кулинарен опит със SOS семействата, докато заедно приготвят любимите ястия на децата и се забавляват заедно.