Sort by
Sort by

Nestlé стартира акселератор за научноизследователска дейност и развитие, за да стимулира иновациите за млечни продукти и алтернативи на растителна основа

аццелератор

Nestlé представи акселератор за научноизследователска дейност и развитие, който цели да стимулира иновацията, бързото пускане на устойчиви млечни продукти на пазара, както и развитието на растителни алтернативи на млечни продукти.

Разположен в центъра за научноизследователска дейност на Nestlé в Конолфинген, Швейцария, ускорителят предоставя платформа за стартиращи фирми, студенти и учени, използвайки експертизата на Nestlé в сферата на млечните и растителни протеини, с цел бързо да приведе продуктите си от идея до комерсиализация.
Научният център за развитие на Nestlé в Конолфинген е неразделна част от иновационната екосистема на Швейцария. Това е най-големият изследователски център за развитие на млечни продукти и млечни алтернативи на растителна основа. Центърът разработва нови продуктови концепции за бизнеса с млечни продукти и бебешки храни на Nestlé, преди те да бъдат представени на потребителите по целия свят.
По време на откриването Марк Шнайдер, главен изпълнителен директор на Nestlé, каза: „Иновациите в сферата на техните алтернативи на растителна основа са в центъра на портфолиото на Nestlé, както и на нашата програма за устойчиво развитие. Като компания сме си поставили амбициозни цели за опазването на околната среда и климата. С тази програма изпълняваме част от нашето обещание да разработваме продукти, които са полезни както за вас, така и за планетата.
Акселераторът за научноизследователска дейност и развитие в Конолфинген разполага с напълно оборудвана тестова кухня, както и офис пространство за съвместна работа. Вътрешните, външните и смесените екипи ще се възползват от възможностите на Nestlé за пренасянето на нови идеи от концепцията до тестовия магазин само за шест месеца. Те ще имат достъп до експертния опит на Nestlé и ключово оборудване, като например производствено оборудване от малък до среден мащаб, за да се улесни бързото мащабиране на продуктите за тестово пускане в търговска среда.
Томас Хаузър, ръководител на отдел „Глобално развитие на продукти и технологии“ в Nestlé, каза: „Нашата цел е да предоставим на стартиращи фирми, студенти и учени от Nestlé ключови ресурси за бързо изследване на нови идеи чрез 6-месечен тест период. Навлизайки в експертизата в науката за храните, безопасността на храните, регулирането, производствените процеси и опаковането, те могат бързо да увеличат и тестват нови продукти в реални пазарни условия. "
Акселератор за научна дейност и развитие е част от глобалната инициатива на Nestlé за научна дейност и развитие, която стартира за първи път в Nestlé Research в Лозана, Швейцария.