Sort by
Sort by

Живей Активно Подкаст - Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова

„Живей Активно“ Подкаст ни среща с олимпийски легенди и млади надежди на българския спорт, за да научим повече за пътя към победата, мотивацията и пълноценния начин на живот. 

В Епизод 2 „златните“ момичета Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова разказват за историческата победа в Токио, мотивацията и волята, необходими за завладяването на световната спортна сцена!

Освен това говорим и за индивидуалните им пътища, довели до златото в Токио, за изпитанията и трудностите, които мечтите и амбициите им срещат. Мадлен и Стефани споделят още и своите стратегии и техники за постигане на необходимата дисциплина и отдаденост, с която се постигат такива резултати. Сред тях, както и за всеки спорт на такова равнище, централно място заемат пълноценното и балансирано хранене, движението и най-вече постигането на онази вътрешна хармония, с която се надмогва стреса и страха, съпътстващи всяко излизане на световната сцена.

Оттук преминаваме и към отговорността, която „златните“ момичета носят, а именно създаването на спортна история, нещо, което ги вкарва не просто в сърцата и душите на хората, но и изисква от тях още повече концентрация, сила и воля, с които да надскачат себе си. Мадлен и Стефани знаят, че това никак не е лесно, но въпреки всичко са пълни с надежда и амбиция да се развиват. Защото създаването на история носи след себе си именно отговорността към мястото, откъдето идваме, към това да се показва всеки ден, че победата не е достатъчна, а е поредна стъпка, която не бива да замъглява реалния хоризонт. Той именно е това да се дава надежда и да се възпитават идните спортисти, а и не само в споделения дух, в куража и в самодисциплината, необходими да се прави спортна история.

Именно това е тайната на златните 5, с която постигат необикновения си синхрон.

А още за това кои са самите Мадлен и Стефани вън от прожекторите и правенето на история, можете да научите повече в подкаста!

​ ​

Повече за Нестле за Живей Активно!


От старта на Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, инициативата е излязла от рамките на кампания и се превръща в национално движение. Повече от 450 000 българи са участвали през годините, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активен начин на живот. През 2019 г. „Нестле за Живей Активно!“ успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините. През 2020 г. за първи път се проведе и зимно издание в Боровец, с подкрепата на Бороспорт и община Самоков, през 2021 г. зимното издание се повтори а първи път на две места едновременно – Витоша и Пампорово, а през 2022 г. създаде първото събитие на инициативата, което завладя и по-късните часове на деня – Активни ден и нощ
През последните 17 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.