Sort by
Sort by

Живей Активно Подкаст – Владимир Далаклиев

Днес в Живей Активно подкаст е гост шампионът на олимпийското таекуондо Владимир Далаклиев.

Таекуондо в превод означава „Пътят на ударите с ръце и крака“, който се постига чрез баланса между ума и тялото и усъвършенстването му във времето. В днешният подкаст говорим за източната философия и един спорт, свързан с високо посвещение.

Пътят на Владимир Далаклиев започва като дете през 19997 година, когато той е наистина възхитен от спорта, виждайки трениращи в първата тренировъчна зала, в която отива. Треньорът Пламен Трънски е първият треньор на Владимир Далаклиев.

Таекуондото е както източен спорт, така и цяла философия, като най-ценното, което Влади си взима от него е дисциплината, наред с редица качества, умения и цялостна концепция за живота.

Таекуондо развива не само физически, но и много умствени качества. Концентрацията е основен компонентен, както в спорта, така и в живота на тези, които си поставят високи цели.

Най-значимата битка за Влади през 2021 беше финала на олимпийската квалификация, на която 1 точка го раздели от участие във финал и това не е повод той да се предаде, а напротив.

Балансът между културите на изтока и запада Влади постига посредством разбиране и на двете култури и избор на водещ мотив към всеки момент от живота си. Да познаваш и разбираш две токова различни култури е привилегия, която дава ширина и мащаб на личността.

Как вижда Влади себе си занапред? Какво помага на Влади  за концентрацията, за фините настройки преди състезания?

Ако и ти си задаваш тези въпроси, чуй подкаста докато шофираш, докато спортуваш или докато си зает с някоя механична задача. Подкаста е удобен формат за хора със забързано ежедневие, които искат да четат и да научават нови неща, но просто не намират достатъчно време за всичко, което ги интересува.

С подкаст в ръка, можеш да се насладиш на различни теми, докато изпълняваш някои от рутинните си ежедневни дейности!

 

Пълноценното хранене и активният начин на живот заслужават място в живота на всеки един от нас. Водени от убеждението, че активният начин на живот може да бъде алтернатива за всеки, посветихме време и усилия в създаването на платформата и националната инициатива „Нестле за Живей Активно“. От нейния старт през 2006 г. досега, тя е излиза от рамките на кампания и се превръща в национално движение.

Движението, което съзнателно избираме днес, е проява на грижа към тялото ни и инвестиция в нашето здраве. Осигурявайки си тонус, ние повишаваме своето настроение и увереност, и най-важното – работим дългосрочно за по-целесъобразно ежедневие. Спортът ни поддържа активни, намалява нивото на стрес и подобрява нашата мотивация. Дори и да не разполагаме с време за сериозни занимания, винаги може да отделим половин час за разходка – да повървим пеша, да изчистим ума си и да се заредим с енергия.

С участието на изявени български спортисти и специалисти в областта създадихме поредица от ценни материали и тренировки, които можете да откриете в  Спорт и Балансирано ежедневие.