Шоколадов мус с бадемово мляко, малини и мента

Независимо дали е пролет, лято, есен или зима, можете да приготвите този вкусен шоколадов мус и да подарите няколко хапки свежест на вас и на вашите близки. Последвайте рецептата за шоколадов мус, за да създадете един по-специален вкус, с който със сигурност ще изумите всички, които го опитат. Освен нетрудна, тази рецепта е и приятна за изпълнение, затова запретнете ръкави и си дайте 40 минути спокойствие, в които да създадете един истински впечатляващ шоколадов мус.
Порции: 4
Приготвяне: 40 минути
Ниво на трудност: Лесно
Списък на необходимите съставки:
- 240ml. бадемово мляко
- 1/2 чаена лъжица ванилова есенция
- 2 супени лъжици кокосово масло
- 2 жълтъка
- 2 супени лъжици сироп от агаве
- 1 щипка сол
- 100g. тъмен шоколад
Поднесете с :
- 60g. цедено кисело мляко
- 150g. пресни малини
- пресни листа от мента
Рецепта за шоколадов мус:
- Изсипете млякото в тенджера, добавете кокосовото масло и загрейте на слаб огън без да кипва. Разбъркайте няколко пъти, за да сте сигурни, че кокосовото масло се е разтопило.
- В голяма купа смесете жълтъците, сиропа от агаве, ваниловата есенция и солта.
- Махнете млякото от котлона и добавете начупения на парчета тъмен шоколад. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно
- В съд изсипете сместа с жълтъците на тънка струя. След това добавете върху нея шоколада. Бъркайте постоянно, за да не се втвърдят яйцата.
- След това изсипете сместа в термоустойчиви чаши, които ще поставите в дълбока тава. Изсипете гореща вода в тавата, така че да достигне средата на термоустойчивите чаши, в които е сместа от мус.
- Поставете тавата на средната скара на фурната и печете сместа за 30 минути в предварително загрятата фурна на 150 градуса.
- Оставете да изстине напълно преди сервиране.
- Сервирайте шоколадов мус с цедено кисело мляко, малини и мента.
Хранителна информация на порция:
- Калории 303 kcal
- Мазнини 23 g.
- Вълехидрати 22 g.
- Белтъчини 4 g.