Sort by
Sort by

Пържола от карфиол с каперси и тахан

Пържолата от карфиол с каперси и тахан е перфектният избор за ястие както за вегетарианци, така и за любителите на месо, които искат да си доставят удоволствие с приятно разнообразие. Тази рецепта е подходяща за всеки сезон и ще гарантира невероятно кулинарно приключение. С нея можете да зарадвате и впечатлите всеки гост на вашия дом. За да ви е още по-приятно приготовлението на пържолата от карфиол, можете да викнете някой от вашите близки, с когото заедно да подготвите ястието. По този начин ще усъвършенствате кулинарните си умения, докато се забавлявате и прекарвате време с любим човек. Разгледайте съставките за пържолата и соса, които ще намерите по-долу и се запознайте с начина на приготвяне, за да олекотите процеса на готвене. Успех и да ви е сладко!

 (4 човека):

Съставки за пържолата от карфиол:

1 карфиол
3 чаени лъжички зехтин
1 лъжица масло от гроздови семки
2 лъжици каперси
1 скилидка чесън, наряза на ситно
½ връзка нарязан пресен магданоз
1 лъжица пушен червен пипер

Съставки за соса от тахан:

60 g тахан
3 лъжици вода
1 лъжица лимонов сок
Сол

пържола от карфиол с каперси и тахан

 

Начин на приготвяне:

Когато кажем пържола, неминуемо първо си представяме печено или пържено месо – идея, появила се първо във Великобритания през 17-ти век, когато в лондонските месарници започнали да сервират индивидуални порции. Голямата си слава пържолата дължи, разбира се, на Америка. Но и зеленчуковите стекове не са за подценяване. Ароматни, питателни и полезни, те са много лесни за изпълнение и заслужават да са част от всеки здравословен режим.

За да приготвим нашата пържола от карфиол, първо затопляме фурната предварително на 180 градуса Целзий.

Почистваме карфиола от листата и го измиваме внимателно, а след това го нарязваме на филии с дебелина 2-3 cm.

Поставяме филиите карфиол в широка тава, върху която сме поставили хартия за печене и ги поръсваме със зехтин, с помощта на силиконова четка. Посипваме с пушен червен пипер, овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме каперсите.

Печем във фурна за около 45 минути.

През това време приготвяме соса от тахан, като разбъркваме добре всички съставки в купа.

Сервираме пържолата от карфиол със соса заедно с гарнитура от киноа. Преди да сервираме, поръсваме с нарязания магданоз.

Ако все пак Ви липсва вкуса на месото, опитайте да изпълните ястието, като допълните с бургер на растителна основа от серията Garden Gourmet. Той изглежда и ухае като бургер, но с всички предимства на своя растителен произход.

Продуктите от серията Garden Gourmet са чудесно допълнение за рецептите на растителна основа, защото основната им съставка е соевият протеин. Соята съдържа всичките 9 есенциални аминокиселини и така дори и без месо сме сигурни, че се храним балансирано според нашите индивидуални нужди. Също така продуктите от серията Garden Gourmet са добър източник на протеини и фибри.

Хранителни стойности (6 порции)

Хранителни стойности

Енергийна стойност (kcal)

Въглехидрати

Мазнини

Протеини

За 100 g

46

8.8

0.6

1.8

За порция (~350 g)

159

30.6

2.1

6.3