Sort by
Sort by

Пауър салата в купа от тортила

(2 човека):

Съставки:

2 кори тортила
1 шепа листа за салата (рукола, спанак, айсберг, по избор)
1 малък сладък картоф, изпечен на фурна
50 g градински грах „манж-ту“, предварително сотиран
1 авокадо готово за консумация, нарязано на филии
2 репички нарязани на кръгчета
1 стрък зелен лук, нарязан на едро
2 лъжици микс горски плодове
1 лъжица семена от лен

Съставки за дресинга:

50 ml масло от авокадо
1 лъжица оцет от червено вино
1 лъжица соев сос
Сол, черен пипер

пауър салата в купа от тортила


Начин на приготвяне:

Загряваме предварително фурната на 180 градуса, поставяме кората тортила между две термоустойчиви купи и оставяме във фурната до зачервяване.

Изваждаме тортилите от фурната и ги оставяме да изстинат на решетка.

В купата от тортила, първо поставяме листата за салата, върху тях поставяме индивидуална порция от картофа, граха, авокадото, репичките, зеления лук и горските плодове. Поръсваме салатата отгоре със семена от лен и с малко от дресинга.

Перфектно допълнение към нашата салата в тортила са сервираните отстрани веган кюфтенца от серията Garden Gourmet. Те са универсална и вкусна алтернатива на месото и са много бързи за приготвяне.

Продуктите от серията Garden Gourmet са чудесно допълнение за рецептите на растителна основа, защото основната им съставка е соевият протеин. Соята съдържа всичките 9 есенциални аминокиселини и така дори и без месо сме сигурни, че се храним балансирано според нашите индивидуални нужди. Също така продуктите от серията Garden Gourmet са добър източник на протеини и фибри.

Начин на приготвяне на дресинга:

Взимаме една малка купа. В нея поставяме соевия сос, оцета от червено вино, солта, черния пипер и доливаме постепенно маслото на тънка струя, като непрекъснато разбъркваме сместа.

 

Хранителни стойности (2 порции)
 

Хранителни стойности

Енергийна стойност (kcal)

Въглехидрати

Мазнини

Протеини

За  100 g

190

18.2

12.3

2.9

За порция (~300 g)

570.8

54.7

36.8

8.6