Пауър салата в купа от тортила
Съставки:
2 кори тортила
1 шепа листа за салата (рукола, спанак, айсберг, по избор)
1 малък сладък картоф, изпечен на фурна
50 g градински грах „манж-ту“, предварително сотиран
1 авокадо готово за консумация, нарязано на филии
2 репички нарязани на кръгчета
1 стрък зелен лук, нарязан на едро
2 лъжици микс горски плодове
1 лъжица семена от лен
Съставки за дресинга:
50 ml масло от авокадо
1 лъжица оцет от червено вино
1 лъжица соев сос
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Загряваме предварително фурната на 180 градуса, поставяме кората тортила между две термоустойчиви купи и оставяме във фурната до зачервяване.
Изваждаме тортилите от фурната и ги оставяме да изстинат на решетка.
В купата от тортила, първо поставяме листата за салата, върху тях поставяме индивидуална порция от картофа, граха, авокадото, репичките, зеления лук и горските плодове. Поръсваме салатата отгоре със семена от лен и с малко от дресинга.
Перфектно допълнение към нашата салата в тортила са сервираните отстрани веган кюфтенца от серията Garden Gourmet. Те са универсална и вкусна алтернатива на месото и са много бързи за приготвяне.
Продуктите от серията Garden Gourmet са чудесно допълнение за рецептите на растителна основа, защото основната им съставка е соевият протеин. Соята съдържа всичките 9 есенциални аминокиселини и така дори и без месо сме сигурни, че се храним балансирано според нашите индивидуални нужди. Също така продуктите от серията Garden Gourmet са добър източник на протеини и фибри.
Начин на приготвяне на дресинга:
Взимаме една малка купа. В нея поставяме соевия сос, оцета от червено вино, солта, черния пипер и доливаме постепенно маслото на тънка струя, като непрекъснато разбъркваме сместа.
Хранителни стойности (2 порции)
Хранителни стойности |
Енергийна стойност (kcal) |
Въглехидрати |
Мазнини |
Протеини |
За 100 g |
190 |
18.2 |
12.3 |
2.9 |
За порция (~300 g) |
570.8 |
54.7 |
36.8 |
8.6 |