Супа от моркови и червена леща
Насладете се на тази свежа супа от моркови с червена леща и зеленчуци и добавете в менюто си една по-нестандартна, но също толкова вкусна рецепта, с която можете да впечатлите както себе си, така и всеки, на когото я поднесете.
Порции: 4
Приготвяне: 70 минути
Ниво на трудност: Лесно
Списък на необходимите съставки:
- 2 чаени лъжици семена от кимион
- ½ чаени лъжица лют червен пипер
- 2 супени лъжици зехтин
- 600g. моркови
- 100g целина
- 150g червена леща
- 1l горещ зеленчуков бульон
- 200ml прясно мляко
- 4 чаени лъжици MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
Сервирайте с:
- нискомаслено кисело мляко
- хляб
- магданоз
Рецепта
- Нарежете морковите и целина на големи, сравнително еднакви парчета, и ги поставете в тава за печене.
- Намажете ги със зехтин и добавете MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука. Разбъркайте добре.
- След това ги поставете в предварително загрятата фурна на 220°C за 35 минути, докато започнат да се карамелизират.
- В тиган изсипете половината семена от кимион и лют червен пипер, другата половина ще добавите към супата за украса.
- Изсипете горещия зеленчуков бульон в тенджера, добавете лещата, зеленчуците и подправките. Варете ги на слаб огън за 20 минути, докато лещата омекне. Махнете тенджерата от котлона, изсипете млякото и разбъркайте.
- Пасирайте всичко и сервирайте супата в 4 средно големи купи. Във всяка порция добавете останалото кисело мляко и подправките, които предварително сте смяли в хаванче.
- Ако искате още по-свеж вкус, добавете пресни листа от магданоз.
- Сервирайте супата от моркови и леща с хляб.
Вашата здравословна и балансирана супа от моркови и червена леща е готова! Вече можете да седнете и да се насладите на свежия и хранителен вкус, а за да е още по-приятно поканете вашите близки, за да се насладите заедно на това апетитно ястие!
Хранителна информация на порция:
- Калории 222 kcal
- Мазнини 11 g.
- Вълехидрати 25 g.
- Белтъчини 7 g.