Пълнени чушки с царевица и сирене

Насладете се на една свежа и здравословна рецепта, която е подходяща за всички и не се влияе от сезона! Снабдете се с необходимите продукти и запретвайте ръкави, за да доставите на вас и вашите близки един незабравим вкус!
Порции: 4
Приготвяне: 60 минути
Ниво на трудност: Средно
Списък на необходимите съставки:
- 4 чушки
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава червен лук
- 1 чаена лъжица кимион
- 1 чаена лъжица лют червен пипер или червен пипер
- 2 тиквички
- 175g. царевица
- 100ml мляко
- 1 авокадо
- 50g. сирене чедър
- 2 чаени лъжици кориандър
- 2 чаени лъжици MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
Рецепта
- Отрежете горната част на чушките и ги почистете от семките. Сложете ги да се бланшират за 5 минути, след това ги извадете и ги оставете да се отцедят с отрязаната страна надолу
- Сложете ситно нарязания лук в тиган със супена лъжица олио и го оставете да се готви 3 минути, докато омекне. Добавете кимион, лют червен пипер (или червен пипер) и гответе още 2-3 минути.
- Нарежете тиквичките на кубчета, добавете ги в тигана върху лука и подправките и гответе около 4 минути, докато омекнат, след това ги махнете от котлона.
- Добавете царевицата, нарязаното на кубчета авокадо, настърганото сирене, кориандъра, MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука и разбъркайте.
- Напълнете четирите чушки със зеленчуковата смес, след което ги поставете в съд за печене с незалепващо покритие.
- Оставете ги във фурната за 30-35 минути, докато омекнат.
- След като ги извадите от фурната, ги оставете да изстинат за 5 минути, след което можете да ги сервирате.
Чушките, пълнени с царевица и сирене, могат да се сервират със заквасена сметана, салата от боб или царевичен чипс. Безмесна храна, която със сигурност няма да ви омръзне!
Хранителна информация на порция:
- Калории 235 kcal
- Белтъчини 8 g.
- Мазнини 14 g.
- Вълехидрати 21 g.